L’Ajuntament intenta ja expulsar els primers veïns de la reforma de Vallcarca

Un notificador del departament d’Urbanisme de l’Ajuntament ha començat aquesta setmana a notificar als primers deu comerciants afectats per la modificació del Pla General Metropolità del 1976 a la zona de l’avinguda de Vallcarca que han d’abandonar el seu negoci. Carta en mà, el notificador els ha fet saber que han de signar el document per mostrar la seva conformitat de deixar lliure el local en una setmana i rebre la indemnització. Els comerciants consideren que aquest és un procés il·legal.

El primer a rebre la visita del notificador va ser el propietari de la fusteria Pons, al carrer Argentera, a qui dilluns passat li va llegir una carta en què l’avisaven que ha de deixar lliure el local. En cas d’acceptar, només havia de signar el document pel qual es comprometia a lliurar les claus en set dies i a rebre el xec nominatiu amb la indemnització corresponent. De moment, però, ha decidit no signar.

Fonts d’Urbanisme han assegurat que “aquest és el procés habitual que se segueix en tots els projectes de reparcel·lació”. En total, la reforma del Pla General Metropolità (PGM) afecta inicial­ment deu locals comercials de la zona de Vallcarca. “Si algú no signa ara el paper, la indemnització es diposita fins que accepti, ja que aquests veïns ja saben des de fa temps que el projecte tiraria endavant”, apunten aquestes mateixes fonts.

Els comerciants, però, es queixen de la desinformació. “Sabem que hem de marxar, tot i que en cap moment ningú ens ha donat una data, i ara, sense avís previ, es presenta aquest tècnic d’Urbanisme”, explica Miquel Cár­denas, afectat i membre de la plataforma Salvem Vallcarca. “Creiem que el procés és il·legal, que hauria d’intervenir un jutge. A banda, per buidar qualsevol negoci necessites setmanes, i no set dies”, subratlla.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *