L’Ajuntament llança un pla d’usos per superar la degradació del Park Güell

L’interior i l’exterior del Park Güell és una de les imatges principals que s’emporten més turistes de Gràcia i de Barcelona. I en els últims anys, no és cap secret -ho admet obertament l’Ajuntament i el Districte de Gràcia- que aquesta imatge s’ha identificat amb una certa degradació. Després de la polèmica que l’any passat va enfrontar fins i tot les dues administracions, Imma Mayol, a la comissió del plenari de Sostenibilitat de Barcelona, va plantejar dimecres un pla d’usos, en col.laboració amb Gràcia, per superar els dèficits.

Amb unes dades oficials que són prou eloqüents, 14.000 visites diàries de mitjana, i amb els veïns emprenyats des de fa anys, fonts del districte han estat taxatius: “cal una solució”. I la possible solució s’ha exposat en el marc d’una reunió del pla comunitari de la Salut aquest dijous a l’escola Baldiri Reixach.

El pla d’usos, que es preveu que estigui en marxa en el termini d’un any, tindrà un vessant participatiu, sobretot a partir dels veïns de la zona. Amb l’asseso­rament de la Universitat Pompeu Fabra també es preveu una millora del coneixement del parc amb la construcció d’un centre de visitants a dins o a fora del recinte i una unificació de la gestió amb la creació d’un únic ens responsable.

1 thought on “L’Ajuntament llança un pla d’usos per superar la degradació del Park Güell

  1. És un fet, i no només a Gràcia, que el turisme deixa moltíssima brutícia per una manca total de normativa, veuen que aquí es pot fer de tot i a on vulguin. Passejar-se en biquini o en banyador, beure pel carrer, llençar llaunes arreu menys on toca. No cal anar molt lluny i veure-ho. Els preus, per suposat, són “turístics” tot l’any. Aquest és el turisme que tenim i del que estem tots farts. Barcelona s’ha convertit en una ciutat d’oci, totes les millores són per ells i no pas pels que vivin aquí. És clar que hi ha un turisme culte i respectuós, però desgraciadament no és el majoritari.
    Menys hipocresia i actuar ja !! que això és campi-qui-pugui i “pixa on et peti”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *