Proposta de salvar només la façana de La Violeta

L’edifici de l’antic casino La Violeta podria arribar a desaparèixer si tira endavant la proposta presentada pels tècnics del Districte que a les bases del concurs del projecte d’obres hi figuri la possibilitat d’enderroc amb excepció de la façana. Els Amics i Amigues de La Violeta no vol sentir a parlar d’aquesta possibilitat i ja han demanat una reunió amb el regidor Guillem Espriu i amb el cap de Patrimoni Arquitectònic.

Quan al maig, en una reunió mantinguda entre els membres del consell rector de La Violeta i els tècnics de l’Ajuntament es va llençar per primer cop la idea de tirar avall l’edifici, els Amics i Amigues de La Violeta no van donar crèdit a aquestes paraules. Des d’aleshores es va treballar en l’elaboració del pla d’usos de l’espai. Llavors el Districte va encarregar un estudi constructiu per determinar l’estat actual de l’immoble, un informe que havia de revelar si les estructures presenten cap risc. Tot i no haver rebut cap còpia física, el col·lectiu ha tingut notificació verbal que l’edifici, malgrat els seus dèficits i amb les obres pertinents, pot suportar fins i tot l’aixecament d’una planta sense haver-se d’enderrocar.

En una nova reunió del consell rector de La Violeta celebrada dimecres passat, els tècnics del Districte van tornar a plantejar que les bases del concurs del projecte d’obres fossin obertes i contemplessin l’opció d’enderrocar l’edifici mantenint la façana. L’Associació d’Amics i Amigues de La Violeta valora que aquesta clàusula contravindria el pla d’usos aprovat pel consell rector que en l’apartat dedicat al bar especifica “superfície estimada/nombre de persones: manteniment de l’actual espai” i en el punt de la sala auditori-teatre, “superfície estimada/nombre de persones: actual, aprofitant el màxim l’espai”.

2 thoughts on “Proposta de salvar només la façana de La Violeta

 1. Com que no sé com es fa per votar, és a dir, si hi ha algun enllaç amb algun formulari, jo voto perquè es mantingui la Violeta tal i com està, aixó si, rehabilitant els punts febles i fent les oportunes millores. Sempre, però, sense tocar ni l’estructura ni l’interior. Gràcies. Si algú em pot dir com votar de manera més acurada ja m’ho direu

 2. Hola Dolors,
  L’enquesta de la Violeta és de la quinzena anterior per això només es mostren resultats i ja no es pot votar.
  Ara tenim activa la del pla de mobilitat, que tanca aquest divendres.
  Gràcies.
  Salutacions,
  L’Independent de Gràcia

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *