La Llibreria Europa desafia tothom

L’amo de la Llibreria Europa del carrer Sèneca, centre difusor de propaganda neonazi, va quedar tan satisfet fa tot just un any de la repercussió mediàtica i de la tensió que va generar als carrers de Gràcia convidant el negacionista David Irving que ha decidit tornar-hi aquest dissabte, amb el mateix protagonista i gairebé la mateixa conferència.

Irving, condemnat a tres anys de presó el 2006 a Àustria per falsejament de la història, desplegarà sota el títol El otro Hitler la seva tesi habitual segons la qual Adolf Hitler no sabia res de l’Holocaust.

La xerrada d’Irving, amic de Varela i clàssic de les gires de conferències que fan els opinadors neonazis a l’Estat, arribarà a Barcelona procedent de València, on parlarà divendres i encara tindrà un altre bolo a Madrid el dia després. L’any passat la visita d’Irving va anar precedida d’una altra del líder del Ku Klux Klan David Duke, a la qual els Mossos d’Esquadra van assistir amb ordres de la fiscalia d’aturar la xerrada si Duke cometia algun delicte d’opinió. El dirigent neonazi va aprofitar per fer una llarga roda de premsa a la porta de la llibreria sota protecció policial, amb els crits llunyans d’un centenar manifestants antifeixistes.

1 thought on “La Llibreria Europa desafia tothom

  1. Benvolguts amics de l’Independent de Gràcia,

    Soc de l’opinió – modesta opinió – que heu fet un gramassa amb tot aixó de la Llibreria Europa.
    Siguem coherents, per una vegada: no vivim en democràcia? I doncs? Si ara els de la Europa, volen tornar a organitzar una xerrada en defensa de Hitler o de qui sigui, deixeu que facin. No fan mal a ningú. I sabeu perqué dic que no fan mal? Doncs per que aixó de negar l’Holocaust o mirar de disculpar a Hitler (no en savia res, el pobre…), no s’ho empasa ningú. Ja n’em parlat massa dels jueus, dels nazis i del Holocaust: tothom sap el que va pasar. I dic siguim coherents per un altre fet:
    La senyora Pilar Rahola, que es veritat, que fa fer molt de rebombori amb la conferència d’en Duke, cal recordar que defensa uns altresw interesos: treballa per el lobby jueu de Barcelona. He llegit cap de les seves aportacions a La Vanguardia? Sempre que pasa res a Israel, ella, llesta com es, surt a defensar la causa jueva. La Rahola creu legitim el sistema d’Apartheid que existeix a Israel. I ningú en diu res, ningú s’escandalitza. Es democràcia, ens agradi, o no.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *