Proposta per tancar dos dies de Festa Major a les 00.00 hores

Amb l’objectiu de pacificar la Festa Major, el Districte ha plantejat la possibilitat de reduir l’horari nocturn. Aquesta reducció es concretaria en acabar dos dies entre setmana a les dotze de la nit en comptes de fer-ho a les 2.30 de la matinada, com ara està establert. La proposta es va llençar en la darrera assemblea de la Federació, celebrada l’últim dijous del mes de novembre, i les reaccions no es van fer esperar, vuit carrers es van mostrar disconformes. La intenció del consistori és seguir amb la línia engegada aquest estiu amb la programació de la plaça de la Revolució.

Les comissions contràries consideren que retallar l’horari es tradueix en una reducció dels ingressos. Segons fonts d’aquests carrers, “gran part de la festa es paga amb els diners que traiem a les barres de bar, si tanquem a la mitjanit, ja no tindrem aquests euros”. Creuen, per tant, que hi hauria un greuge comparatiu amb els bars. A més, es qüestionen si la mesura serviria realment per pacificar la festa i si aquestes hores són tan conflictives. Per això demanen que la iniciativa es basi en proves, com informes amb les incidències registrades pels Mossos d’Esquadra en el tram que va de la mitjanit a les 2.30 hores. La qüestió ha suscitat també cert descontent sobre com es dirigeixen les propostes, si vénen de dalt cap a baix o si haurien de sorgir a la inversa.

Malgrat tot, hi ha una tercera via, la d’aquells carrers que veuen factible que a partir de la mitjanit, dos dies de Festa Major entre setmana es faci una programació tranquil.la, com concerts d’havaneres.

4 thoughts on “Proposta per tancar dos dies de Festa Major a les 00.00 hores

 1. A mi m’agradaría saber quins carrers son els que s’oposen a que tingui la Festa Major aquest horari. Així es podría veure el grau d’implicació en la festa. Es molt maco llençar la notícia i no dir el nom del carrers. Per que als veïns del carrer, del cual jo formo part de la junta, ens agradaria saber a més a més del nostre carrer que votarem que no volíem aquest horari, quins son els altres carrers.

 2. Son tantes les inexactituds que s’exposen en aquesta noticia que necessitaríem una gran quantitat d’espai per posar les coses al seu lloc. Es fàcil publicar noticies sense donar cap nom quan convé, però no tenen cap mirament en afirmar que “el Districte vol reduir els horaris de la Festa Major”.
  Diuen un nom i s’equivoquen. Es la mateixa Federació , a proposta de la junta directiva la que obre el debat que a vostès els hi han filtrat amb un excés d’irresponsabilitat per part d’un membre d’una junta d’un carrer o plaça federat .
  Una més de les moltes inexactituds que ofereixen constant i repetitivament quan informen o desinformen de la Festa Major. Ja es tradició.
  Ricard Estruch

 3. En el mateix setmanari surt una pàgina sencera on es recullen imatges de la Cavalcada de les Carteres Reials.
  Vostès anuncien en grans titulars que es va celebrar la Cavalcada dels Reis a Gràcia i que Ses Majestats els Reis d’Orient van ser acompanyats per la cantant Lucrecia.
  En primer lloc cap referència als organitzadors, la Federació Festa Major de Gràcia.
  En segon lloc, des de els seus inicis, i ja fa uns quanta anys, la Cavalcada a Gràcia es celebra sempre el dia 4 de gener per que ens visiten els Carters Reials i no els Reis d’Orient.
  Enguany i per primer cop, les Carteres Reials, que van recollir les cartes dels nens i nenes per portar-les al seus superiors els Reis d’Orient, que arribaven a la ciutat el dia 5 de gener. Tot te un sentit. Només cal demanar informació al lloc adequat.
  Finalment, la cantant Lucrecia era una de les Carteres Reial i no l’acompanyant dels Reis..
  Sense comentaris,
  Ricard Estruch

 4. Es diu de Gràcia que és una vila participativa, que en podem estar orgullosos, que tothom i conta; però sembla, que a l’hora de la veritat ni podem estar contents, ni podem estar orgullosos, perquè aquí a Gràcia, o decideixen els polítics o decideix el senyor Estruch ( que al cap i a la fi és un polític).

  Em sembla un atac a la inteligència argumentar que es vol tancar a les 00:00 a la festa major amb l’objectiu d’apropar la festa als veïns. És vergonyós dir això quan va ser precissament l’ajuntament qui va robar aquesta festa als veïns amb les promocions que en feia arreu d’Europa, va ser precissament l’ajuntament que va enviar centenars de mossos d’esquadra per tal que escombressin les places i no precisament de merda, sinó de joves (DE JOVES DE GRÀCIA)i no precissament amb escombres, sinó a cops de porra.

  Demano una mica de dignitat, de coherència i sentit comú. Festes són festes i qui no li agradi és que ha perdut la ilusió de viure.

  Festes tranquiles, sense policia ni turistes.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *