El Districte llança una ofensiva de contactes per humanitzar Lesseps

Humanitzar la plaça Lesseps s’ha convertit ara en el principal objectiu tant del Districte com dels veïns i veïnes, per això el consistori està engegant una ronda de contactes amb les diverses associacions de la zona per consensuar propostes concretes com la posada en marxa d’un programa mensual d’activitats.

De fet, amb aquest objectiu es va refundar l’antiga plataforma Una altra plaça Lesseps és possible en Amics de Lesseps, un col·lectiu que es va presentar dimecres.

L’excés de ciment i la manca de verd són dos dues de les principals preocupacions del veïnat de Lesseps. Per combatre-les, el Districte planteja dinamitzar l’espai amb un calendari d’activitats lúdiques i ha començat a reunir-se amb les entitats per treballar la proposta. L’associació de Veïns i Comerciants de la plaça Lesseps ja ha celebrat dues trobades amb el consistori. “De moment hem tractat temes més urgents vinculats a les obres, però dins la nostra entitat tenim un grup específic de treball per humanitzar la plaça. Una mesura és crear un parc infantil a la zona de l’amfiteatre”, explica Mireia Bargalló, membre de l’associació. “Volem col·laborar amb totes les iniciatives que donin vida a Lesseps”.

Amics de Lesseps, l’antiga plataforma Una altra plaça Lesseps és possible, ja va anunciar que es creava per dinamitzar l’espai. Precisament, el col·lectiu ha fet el seu acte de presentació aquest dimecres i ha subratllat el seu objectiu de potenciar tot tipus d’activitats culturals i artístiques.

5 thoughts on “El Districte llança una ofensiva de contactes per humanitzar Lesseps

  1. Estic d’acord amb la resposta a l’Article d’Oriol Bohigas . Però vull afeigir , tots els exemples que esmenta el Sr.Oriol B. son de quan ell era responsable d’urbanisme de la Ciutat , per tant és llògic , a més és un Sr. que defensa sempre als seus amics.Dit això passem a veure els espaís “ultramoderns”: La plaça dels països Catalans mai te a ´cap persona que la disfruti.Pel pas central de l’avinguda d’Icaria mai camina ningú. Per tant , no entrarem en si son espaís avanguardistes si no que simplement son espais inútils .El cas de lesseps te la sort que hihan uns veins disposats a treure un valor urbà a la plaça . Doncs benvinguda l’idea i sort .

  2. Humanitzar Lesseps és necessari. L’arquitecte ha volgut fer una al.legoria al canal de Suez i li ha sortit Pearl Harbour després de la batalla. També em sembla necessari que es retiri la làpida indigna amb els noms de gent de bona fe (els de la associació ‘Una altre plaça Lesseps és possible’). És evident que la unica intenció de l’ajuntament quan la posa és la d’intentar desviar la seva responsabilitat en el nyap de Lesseps. No és un homenatge sincer, és una manipulació vergonyosa. Els nostres polítics, malauradament, continuen arrossegant pel fang el seu ofici, i enlloc d’assumir responsabilitats quan s’equivoquen, el primer que fan és mirar de trobar un beneit que pagui els plats trencats. En aquest cas li ha tocat als de l’associació. Que no s’enganyin, la làpida no és un reconeixement a la col.laboració desinteresada d’aquests veïns, és un monument a la manipulació política més repugnant. Cal retirar-la, per dignitat.

  3. Des que Lesseps ha esdevingut el que es, ja no m’apropo a la plaça. La trobo un insult a la intel.ligància i al bon gust. Denota la decadència absoluta ,en quant a idees i a creativitat, de la gent que mou els fils de la nostra societat . Exigeixo que aquests reconeguin el desastre que han fet i retirin el mes aviat possible aquesta andrómina de ferros i fanals marejats.

  4. Tant de bo et fessin cas aquests de l’Ajuntament o del districte o del despatx d’arquitectes i decidissin retirar totes les andròmines. Però a tota aquesta colla els hi costa molt reconèixer els errors, per això crec que serà una tasca ben difícil. Els veïns hem de seguir insistint i reivindicant que se’ns faci cas, som els qui vivim allà. És molt fàcil per al senyor Hereu dir que és una plaça maca quan no l’ha de veure cada dia. Segur que la imatge de Lesseps no serà una postal de Barcelona que comprin els turistes com a record de la ciutat. S’han equivocat, això està clar. Ara, humanitzar la plaça només serà un pedaç.

  5. L’ajuntament i l’arquitecte poden fer-nos cas o no, però la seva pitjor propaganda es aquesta plaça. Si no retiren allò que és errat, a la vista està. Jo no pararé de dir-ho, no sigui que caiguem en el que vol l’Hereu: “que ens acostumem a aquest disseny vanguardista”. Per favor, senyor alcalde, miri’s al mirall en la soletat que dona la cambra de bany i reconeixi’s a vosté maiteix, que això es una pífia. Si no ho fà, s’està qualificant vosté maiteix.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *