La Caldera seguirà a Gràcia fins al 2015 gràcies a la crisi immobiliària

4

La Caldera es queda a Gràcia fins al 2015. Així ho han signat el centre de creació de dansa i arts escèniques contemporànies i la propietat de l’edifici del carrer Torrent d’en Vidalet. La finalització del contracte de lloguer l’any 2010 feia perillar la continuïtat de La Caldera, ja que l’immoble era susceptible de ser venut. La crisi, però, ha jugat aquest cop a favor de l’art i la difícil situació immobiliària ha fet que el propietari de l’edifici s’hagi replantejat el seu projecte de venda.

“Aquesta ampliació del contracte és una molt bona notícia perquè ens dóna perspectiva de projecte”, valora Beatriu Daniel, gerent de La Caldera. El centre de dansa tenia dos contractes amb la propietat, un pels pisos, que vencia al 2010, i l’altre per la Sala 0, amb data de caducitat de 2013. “Hem aconseguit unificar els dos contractes en un i ambdós s’allargaran fins al 2015″. A més, La Caldera ha incorporat un nou espai, el que anomenen Sala Principal, amb 300 metres quadrats, que es dedicarà al pensament i serà “per als usuaris que necessiten compartir i treballar”.

Per a Daniel, l’ampliació és un mostra del fet que “el projecte mai s’atura, som un espai viu i en creixement perquè, malauradament, de Calderes no n’hi ha massa, al contrari, cada cop tanquen més espais i falten més sales d’assaig”. Amb sis anys per endavant, La Caldera guanya l’estabilitat que necessitava per desenvolupar un projecte artístic sense la por i l’interrogant de si continuaria o no al Torrent d’en Vidalet. “Ara ens falta saber com es pronunciarà el Consell de les Arts en qüestió de finançament per acabar de definir el nostre programa artístic”, matisa Alexis Eupierre, codirector artístic de La Caldera.

Foto: Javi Soria

, , , ,

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *