Els Verdi Park acullen la primera mostra de cinema dominicà

el-sistema1Agliberto Meléndez, Archi López, José Enrique Pintor i René Fortunato. Malgrat que el nom d’aquests directors dominicans són força desconeguts a les cartelleres catalanes, són noms d’èxit als cinemes del seu país. Amb l’objectiu de demostrar el potencial de les seves pel.lícules, el consultat de la República Dominicana, Funglode i Cinema 809 porten la I Mostra de Cinema Dominicà als Verdi Park que comença demà.

“El cinema dominicà està començant a convertir-se en una indústria. Ara mateix es produeixen una vintena de pel·lícules a l’any, una xifra que pot semblar menor si es compara amb altres països, però és una xifra que mostra una gran evolució respecte etapes anteriors”, explica Matías Iturbide, director de premsa de la mostra. Amb aquest cicle que engega aquest divendres i que s’allargarà fins al proper dijous, els organitzadors volen demostrar que a República Dominicana es fa un bon cinema i, d’aquesta manera, dinamitzar les coproduccions. “Tots els productors que han estat al nostre país fan el mateix comentari, “quant de material per fer un film” i és que existeix molt de potencial sense explotar”, valora Iturbide.

Per a la mostra s’han triat dotze llargmetratges, quatre documentals i nou curts que es passaran en tres sessions diàries gratuïtes a una sala dels cinemes Verdi Park. Per a Iturbide la selecció és “un cocktail de pel·lícules”, tant pel gènere com per la temàtica i l’any. Per exemple, Un pasaje de ida (1988) mostra la realitat dels viatges il·legals on van morir diversos dominicans dins d’un contenidor del vaixell Regina Express, mentre que Cristiano de la secreta (2008) és la història d’un cristià que al complir 30 anys es planteja les limitacions que li ha comportat la seva religió. “Actualment es treballa molt en la comèdia i entre aquests títols hi ha una mostra”, subratlla.

Clica aquí per veure la programació completa

, , , ,

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *