Els Artesans de Gràcia inauguren a l’octubre l’exposició en homenatge a Josep Maria Jujol

Una forja artística d’inspiració modernista; una joia que combina l’esgrafiat, la fusteria, la ceràmica, l’arquitectura i la pintura; una escultura en vidre amb el nom d’onada de pedres, i una instal.lació formada per quatre semiesferes en blau, groc i daurat. Són algunes de les peces que formen part de l’exposició dels Artesans de Gràcia Jujol, l’homenatge, amb la qual volen recordar la figura de l’arquitecte Josep Maria Jujol, el deixeble de Gaudí que es va instal·lar a Gràcia l’any 1883.

La mostra Jujol, l’homenatge compta amb les peces de divuit artesans que s’han inspirat en la figura de l’arquitecte per desenvolupar-les. El projecte es va començar a gestar fa dos anys. “A l’associació Artesans de Gràcia hi ha oficis que no estan representats. Per això, a banda d’implicar-nos nosaltres, vam contactar amb Artesania Catalunya perquè pogués informar de la iniciativa per si hi havia algun altre artesà interessat. Vam haver de fer selecció perquè la convocatòria va captivar molta gent”, explica Jordi Ordóñez, president d’Artesans de Gràcia. Després de mesos de procés, els artesans ja tenen les seves peces acabades i van des de la joieria, al mosaic passant per la marqueteria i el disseny tèxtil. L’exposició, comissariada per Franzina Raspall, arrencarà a Gràcia a l’octubre, després que l’associació hagi tancat els darrers serrells aquesta setmana amb el Districte, i mé endavant començarà la seva itinerància durant dos anys. “La idea és fer créixer la mostra, perquè no es tracta d’una col·lecció tancada”, afirma Ordóñez.

El cineasta Bigas Luna també participa en el projecte i ha cedit dues obres. Durant els rodatges, el director recull petxines a les platges per crear les seves peces. Però la mostra és tan sols el punt de partida d’aquest homenatge. El músic gracienc Jordi Codina ha composat un trio de corda amb el títol Sons a Jujol, per a violí, viola i violoncel. El xef Josep Bullich, del restaurant La Dama, ha creat un menú jujolià, amb plats que destaquen per les seves formes i colors. Altra de les col·laboracions que s’està parlant és amb el Taller d’Història de Gràcia, perquè faci una ruta per la vida i l’obra de Josep Maria Jujol.  “Volem implicar a les escoles i fer xerrades o una setmana d’activitats en què els alumnes puguin dissenyar la seva obra”, afegeix Ordóñez.

, , , , ,

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *