La Salut tindrà un nou centre per acollir menors en situació de risc

larrard1La fundació privada Ciutat i Valors ha adquirit un equipament al carrer Larrard 45-51 per crear un centre d’acollida de menors en situació de risc o de desemparament. Ara per ara, l’organisme ha presentat al departament d’Urbanisme de Barcelona la sol.licitud d’un pla especial urbanístic per poder-hi desenvolupar la nova activitat assistencial. El centre oferirà un servei similar al de les llars de Sant Josep de la Muntanya.

L’equipament del carrer Larrard 45-51 té actualment un ús religiós, per això la fundació privada de serveis i iniciatives socials de la ciutat de Barcelona Ciutat i Valors ha demanat a Urbanisme, amb data de l’1 d’abril, que s’aprovi un pla especial que permetí canviar l’edifici a un ús assistencial i així començar a fer les obres de reforma requerides. El centre donarà acollida a infants i adolescents en situació de risc i es farà en col·laboració amb la direcció general d’Atenció a la Infància i l’Adolescència del departament d’Acció Social i Ciutadania. El nom del servei serà Centre d’Acolliment Gaudí.

Ciutat i Valors és una iniciativa compartida de la Fundació Mercè Fontanilles i les administracions públiques que ja gestiona un centre per a discapacitats –la Llar de Sant Martí–, pisos d’atenció a les drogodependències i el centre d’acollida de menors Mas Pins, a Collserola.

Els centres d’acolliment són serveis residencials d’estada limitada on es porta als menors en situació de risc d’urgència per observar-los i decidir si traslladar-los a un centre residencial d’acció educativa (CRAE), a una família d’acollida, amb altres familiars, com avis o tiets, o retornar-los a la seva família. A Gràcia hi ha un altre centre de característiques similars, la Llar Sant Josep de la Muntanya, un CRAE situat a la Travessera de Dalt que dóna acollida de llarga durada. Per a la germana Paloma Garcia, que treballa a Sant Josep de la Muntanya, “és una molt bona notícia que s’obri un nou centre perquè la majoria estan sobreexplotats”.

, , , ,

1 thought on “La Salut tindrà un nou centre per acollir menors en situació de risc

  1. Només a un inútil (dgaia) se’l pot ocorrer traslladar els nois del bosc i alcor a la entrada del parc guell, us ho diu un educador social.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *