Nodes de Gràcia convoca la primera festa de creació contemporània

La dansa, l’art, la música i les arts visuals es donaran cita el proper divendres 12 a la plaça del Diamant en la primera Festa de Creació Contemporània ideada per l’associació Nodes de Gràcia. Es tracta, segons expliquen, de “l’eclosió de totes les iniciatives conjuntes que han estat realitzant a comptagotes al llarg de l’any”.

Els creadors contemporanis de Gràcia ja fa temps que van iniciar una batalla per lluitar contra l’escassetat d’infraestructures que donen suport a les seves activitats, crear propostes interdisciplinars, treballar en xarxa i sortir de les seves seus per fer-se visibles al públic amb la constitució de Nodes de Gràcia, integrada per Experimentem amb l’Art, la Sala Beckett, La Caldera, Gràcia Territori Sonor, Saladestar i tragantDansa. Ara Nodes de Gràcia s’ha formalitzat jurídicament en associació i les seves primeres passes han desembocat en la celebració de la primera Festa de Creació Contemporània, que tindrà lloc el divendres 12 a Diamant (21.30). Experimentem amb l’Art presentarà un recorregut audiovisual per la programació de l’espai des de 2003 fins a l’actualitat. La por, la intriga, la crispació i el misteri són el punt de partida de la proposta de Gràcia Territori onor, que ve de la mà del multinstrumentista Ramon Calduch, la saxo Mireia Tejero i la veu de Dácil López. Senza Tempo, una de les companyies fundadores de la Caldera, representarà Capricho, una petita peça per a tres ballarines i un ballarí i que dóna resposta a la crisi tant econòmica com genèrica. Saladestar portarà la proposta de Saló de te que busca generar una consciència sobre la importància de construir espais on es pugui dialogar. Un treball de reflexió sobre la poètica del cos, Com voldria ser de tragantDansa, tancarà la festa de divendres.

“A Nodes aprofitem les sinèrgies, la força que hem anat desenvolupant i la implantació al territori”, explica Víctor Nubla, de Gràcia Territori Sonor. Per anar fent boca, al llarg d’aquesta setmana el restaurant del carrer Torrijos Le Bouche à Oreilles ofereix el menú Nodes de Gràcia.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *