La Beckett marxa al Poblenou i deixa el Teatreneu sol al mapa teatral de Gràcia

salabeckettLa Beckett abandona Gràcia i es trasllada al Poblenou. Així ho han anunciat aquesta setmana el seu director, Toni Casares, l’alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, i el delegat de Cultura, Jordi Martí. Amb aquest trasllat, Gràcia diu adéu per tercer cop a un teatre en els últims anys. Els anteriors van ser el Club Helena i l’Artenbrut. El Lliure no obrirà fins al 2010 i l’Almeria Teatre està pendent d’acabar les obres.

Amb independència del litigi que la Sala Beckett té obert amb Núñez y Navarro pel seu lloguer de l’edifici, la direcció del teatre ja havia anunciat la seva intenció de mudar-se a un local més gran que els permetés créixer mantenint el seu caràcter de petit i mitjà format. “L’activitat ens surt per les orelles i necessitem un espai més gran que s’ajusti al nostre projecte”, valorava Casares fa unes setmanes. I finalment, ja tenen aquest espai, al número 228-232 del carrer Pere IV, al 22@. L’immoble té 2.600 metres quadrats, el doble que l’actual, situat a l’Alegre de Dalt. L’Ajuntament ha decidit cedir aquest edifici del qual és propietari per qüestions de permisos urbanístics des de fa dos anys.

Gràcia dirà adéu a la Beckett quan l’immoble de Poblenou estigui remodelat i adaptat per acollir l’activitat teatral. Aquest és el tercer teatre que acomiada Gràcia en els últims anys. El primer va ser el Club Helena, el 31 de març de 2004. Els bombers obligaven a tancar-lo perquè asseguraven que hi havia “una excessiva longitud d’evacuació fins a la via pública i per tant si passés alguna cosa les persones no tindrien temps de sortir”. El precinte es va produir com a execució subsidiària o forçosa d’una ordre del 1998. Avui, a l’edifici són oficines. El segon adéu es remunta al 9 de gener de 2005, quan es va fer la darrera representació d’Actes indecents a l’Artenbrut. La sala portava onze anys oferint al públic èxits fora dels circuits comercials. Aquest tercer adéu encara no té data però torna a ferir a una iniciativa diferent, nascuda fa 20 anys per portar a escena la dramatúrgia catalana, que no ha pogut reubicar-se a Gràcia.

, , , , , , , , ,

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *