La recollida pneumàtica endarrereix la reforma per complicacions al subsòl

pneumaticaLa connexió de les boques de recollida pneumàtica de la part alta del carrer Gran amb la nova central de residus de la plaça Lesseps no culminarà fins al gener, després de les complicacions que els treballadors han trobat en el subsòl. Així ho han admès fonts del Districte, que han assegurat que les obres haurien d’acabar-se el 31 de desembre d’acord amb la contractació prevista en l’anomenat pla Zapatero, però que l’aturada per Nadal allargarà els terminis.

Els treballs, que a la vista dels vianants estan en plena fase de penetració i foradament del subsòl, se centren en tres punts: carrer Gran amb Carolines, carrer Gran amb Betlem i carrer Gran amb plaça Lesseps. Des que al juny i per un període inicial d’obres de quatre mesos es van començar els moviments, hi ha hagut ja algunes dificultats (una canonada d’aigua accidentalment trencada o reforçament de la seguretat amb un mur provisional, per exemple) i de fet els treballs de perforació no han començat de veritat fins aquest setembre. El Districte va fer aturar les obres durant la Festa Major i també ho farà aquest Nadal, a petició dels comerciants.
Entre una cosa i l’altra, i les complicacions esmentades del subsòl, des del Districte no es vol descartar del tot la data del 31 de desembre i s’anuncia que les dues boques de recollida pneumàtica més properes a la plaça Lesseps estaran acabades a final d’aquest mes de novembre. Però així dificilment serà igual als altres dos punts, que compten amb dues altres boques.

L’aturada per Nadal, com també s’ha decidit en el cas de l’adequació de l’entorn de la plaça Gal·la Placídia després que s’aixequi la carpa provisional del mercat, no intranquil·litza el Districte, ja que el pla Zapatero contempla la possibilitat d’una petició de prórroga d’obres sense que això signifiqui un perjudici per als contractes dels treballadors.

, , , , , ,

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *