Gràcia ja busca espai per ubicar una narcosala prop o dins dels quatre CAP

sanitatGràcia ha entrat finalment en les travesses del Pla d’Acció sobre Drogues 2009-2012, que preveu la creació d’un Centre d’Atenció i Seguiment (CAS) per a problemàtiques relacionades amb drogues, és a dir, una narcosala. Després dels rumors engegats abans de l’estiu sobre una possible ubicació a la Sedeta, l’Ajuntament i el Districte busquen una ubicació per a l’equipament prop o dins dels quatre CAP.

Gràcia, juntament amb Les Corts i Sant Martí, tindrà un Centre d’Atenció i Seguiment (CAS) per a problemàtiques vinculades a les drogues. La data, però, no està clara. Si bé la regidora de Ciutat Vella, Itziar González, va anunciar dimarts en roda de premsa que aquests tres CAS estarien enllestits al 2010, el primer tinent d’alcalde Carles Martí va desmentir-ho i va allargar el termini fins al 2012, quan conclou el nou pla d’adicció.

El que tampoc està decidit és la ubicació. El regidor Guillem Espriu va informar en el plenari de dimecres que “ha de ser en un centre sanitari”. Actualment les possibilitats serien els quatre CAP de Gràcia, un d’ells, el de Sant Antoni Maria Claret probablement descartat per la seva saturació; el nou CAP que s’ha de construir a l’antiga Cibeles, i el parc sanitari Pere Virgili. Amb la construcció d’un equipament de serveis socials previst a la Sedeta, els veïns també l’apuntaven com a possible ubicació però fonts del Districte i de l’Ajuntament ho desmenteixen amb rotunditat.
Segons apunten fonts de l’Agència de Salut Pública de Barcelona (ASPB), els serveis que ofereix el CAS es determinen en funció de la zona i “no necessàriament han de tenir un espai per administrar metadona, potser només ofereixen psiquiatres i cures”. CAT Salut s’encarregarà de finançar una part d’aquest nou equipament, que des de l’ASPB s’assegura que es dimensionarà en funció de les necessitats detectades en el Pla d’Acció sobre Drogues 2009-2012.

, , , , ,

2 thoughts on “Gràcia ja busca espai per ubicar una narcosala prop o dins dels quatre CAP

  1. Mai haurian ,ni de pensar, en possar una narcosala a la plaça de la sedeta.Aquesta plaça está envultada d`escolas per tots costats,seria una bestiessa.La plaça solsamennt a dèstar reformada pels nostres nens i avis perque pogin gaudir-ne

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *