La FORCAT celebra la primera Diada de la Rumba i la dedica al Tío Paló

Ha passat gairebé un any des de la celebració del I Simpòsium de la Rumba Catalana que es va celebrar al CAT. Al llarg d’aquests dotze mesos s’han fet passes de gegant: s’ha creat l’associació Foment de la Rumba Catalana (FORCAT), s’ha posat en marxa un web amb tota la informació de l’àmbit i s’ha aconseguit el suport de grups i institucions. Per donar relleu i visibilitat a la feina feta, els membres de la FORCAT han decidit convocar la primera Diada de la Rumba el proper diumenge 13.

L’esdeveniment reunirà als grans del gènere, des de Peret –president honorífic de FORCAT– als Manolos, passant per Sabor de Gràcia, Ai Ai Ai, Gertrudis i Derrumband. Serà una jornada musical que començarà a les deu del matí i s’allargarà fins a les deu del vespre. La primera Diada de la Rumba ha triat el CAT coma escenari per recordar que Gràcia és un dels bressols de gènere i retrà homenatge al recentment desaparegut Ramon Valentí Tío Paló, el James Brown de la rumba.

El matí arrencarà amb un taller de percussió rumbera a càrrec de Rafalito Salazar i Peret Reyes. També hi haurà animació infantil i un taller de guitarra ventilador. La veterana balladora de rumba, flamenc i clàssic ‘Tia Pepi’ oferirà una classe magistral de ball a les 13 hores. A la tarda, Peret serà l’encarregat de fer una sessió de rumba catalana. A partir de les set, la música no deixarà de sonar a l’escenari amb una jam session de diversos grups, com Papawa, Chipén, Micu, Pantanito o Barrio Negro. Al llarg del dia es podrà visitar l’exposició fotogràfica de retrats rumbers i una mostra de material discogràfic.

“Aquesta diada simbolitza el punt en què ens trobem, amb tots els avanços que hem fet aquest any”, assenyala Txarly Brown, president de la FORCAT. “Queda molt treball per fer, tenim la idea de crear una Casa de la Rumba i de muntar seminaris perquè es donin classes”.

, , , ,

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *