Travessera de Gràcia, peatonal

travesseraAquest dissabte 19 de desembre la Travessera de Gràcia passarà a ser peatonal en el tram que va del carrer Gran fins al Torrent de l’Olla i només per quatre hores. Engega així la prova pilot del Districte de peatonalitzar aquest tros de la Travessera un dissabte al mes per ajudar els comerços en època de crisi i potenciar una major afluència de vianants. Els botiguers veuen amb molt bons ulls la mesura.

“Feia molts anys que demanàvem aquesta mesura”, subratlla Agustí Lapiedra, president de la Federació de Comerciants, Artesans i Industrials de Gràcia, amb botiga a la Travessera. “Estem molt contents que finalment el Districte hagi decidit tirar-la endavant perquè creiem que ens pot facilitar molt la venda”.
El dia 19 serà el primer dissabte que es tallarà el trànsit de la Travessera per fer-la peatonal. El tall tindrà lloc entre les cinc de la tarda i les nou de la nit, i afectarà de forma directa als 73 comerços que es troben situats en aquest tram de carrer. L’experiència arrenca com a prova pilot però la idea del Districte és, si els resultats són satisfactoris, implantar la mesura i tallar el trànsit de la Travessera de Gràcia cada darrer dissabte de mes. “Les jornades del comerç al carrer han demostrat ser un èxit, a la gent li agrada passejar per la Travessera sense cotxes perquè habitualment és més incòmode, les voreres són molt estretes”, valora Lapiedra. “Així que en part ja tenim una prova que demostra que quan el carrer es talla als vehicles, hi ha més gent que s’acosta a les botigues. A banda, aquesta experiència ja està en marxa a altres districtes i s’ha vist que funciona”. Amb aquesta peatonalització puntual, el Districte pretén dinamitzar i potenciar els comerços de proximitat, sobretot en les dates nadalenques.

El tall permetrà que els vianants disposin de 5,50 metres per passejar, en comptes dels habituals 1,10 metres que mesuren les voreres.

, , , , , , ,

4 thoughts on “Travessera de Gràcia, peatonal

 1. Si us plau. com podeu posar “peatonal” -que ve de peató-? Els nostres “peatons” són els “veïns” i per tant, la zona que se’ls reserva és “veïnal”.

  No tinc cap inconvenient a fer-vos les correccions que calguin, només m’ho heu d’enviar per c.e. i, sobretot, m’aviseu de la tramesa al 972 788 025, encara més si us corre pressa, que deu ser sempre, oi?

  Sí, sóc una gracienca exiliada a l’Empordà per qüestions de salut: aquí tinc molta pau, tota la que em cal per poder mantenir el ritme de vida pacífic que el meu cos necessita. Tanmateix continuo molt lligada a Gràcia, als amics que hi tinc i a la família que hi viuen encara.

  A la vostra disposició,

  Anna Almazan

 2. molt bé veïnal,com té que ser no com el carrer major de LA SEU D?URGELL,no mes pensant amb cobrar la “zona blava”felicitats

 3. Mes que veïnal, hauria d’esser per a vianants.
  “Travessera de Gràcia, per als vianants”.
  Siguin o no siguin veïns.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *