El Districte consultarà veïns abans que arquitectes en la reforma de la Sedeta

sedetaLa reforma de l’espai cívic de la Sedeta per ubicar un equipament de serveis socials comptarà amb un procés participatiu de consulta amb els veïns abans del concurs d’idees que havia d’escoltar la veu dels arquitectes. Just a l’inrevès del que estava previst, en benefici d’un consens polític i veïnal que ara no té, el Districte ha decidit canviar l’ordre dels factors per, en cas que sigui possible, no alterar el producte.

després del concurs i ara posem el concurs al calaix; es tracta de fer un punt i apart”. Amb aquesta claredat s’expressava aquesta setmana a aquest setmanari el conseller de Serveis Socials i Salut Pública del districte, David Companyon (ICV-EUiA) a l’hora de defensar la certa marxa enrere del govern local en un moment que hi ha una forta oposició veïnal al projecte de reforma de la Sedeta i que l’equip de govern no ha aconseguit convèncer ni CiU ni ERC ni PP i no té majoria al ple en aquesta qüestió. Les últimes converses amb el PP, fins i tot a nivell de Barcelona, no s’han traduït en pacte ara per ara i des del Districte, sobretot des d’ICV-EUiA, tampoc es veu bé un pacte a la basca en una tema tan delicat com la retallada d’espai públic de l’equipament.
La proposta que no té consens contempla la creació d’un edifici a la zona de grades de la Sedeta, a la banda del carrer Sant Antoni Maria Claret, que retallaria en una cinquena part la plaça interior (2.460 metres quadrats). L’edifici nou tindria dues plantes i planta baixa i un total màxim de 500 metres quadrats per nivell. A la planta baixa hi aniria un casal de joves, espai per a bucs d’assaig i per a associacions de veïns; a les dues plantes pis hi hauria el centre de serveis socials, amb oficines. Companyon, que ha afegit que abans del procés de participació es presentarà l’actual projecte a ciutadans elegits “a l’atzar”, ha remarcat la necesitat d’un centre de serveis socials “en un barri que té 34.000 persones i una alta densitat de gent gran”.

, , , , , ,

1 thought on “El Districte consultarà veïns abans que arquitectes en la reforma de la Sedeta

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *