Mazoni, Sanjosex, Charades, Inspira, Aute i Bonet, grans noms a la Festa Major 2010

p10f1La Festa Major 2010 no entra encara en els plans mentals de la majoria de graciencs i barcelonins però el cert és que els programes ja estan gairebé tancats. Si Manel van ser el gran atractiu de l’any passat, enguany l’aposta es manté amb grups que sonen amb força en el renovat panorama musical català. Mazoni i Sanjosex seran els representants del pop en català, Charades i Inspira satisfaran els fans del pop independent i Luis Eduardo Aute i Maria del Mar Bonet donaran el toc clàssic.
Dos dels màxims exponents de la música independent en català, Sanjosex i Mazoni, passaran per l’escenari de l’Oratori de Sant Felip Neri, on la Fundació de Festa Major farà repetir concerts de músics ja vistos l’any passat com Roger Mas, Joan Isaac o Maria del Mar Bonet. La sorpresa afegida podria ser l’actuació d’Anna Roig i L’ombre de ton chien, que completaria una oferta marcada pels valors emergents.
Com ja és habitual, un dels punts amb programació alter-alternativa més potent serà la plaça Rovira que, després d’omplir-se fins al límits amb Manel el 2009, aquest any planteja una edició més tranquil·la. El Festigàbal, entre el 15 i el 17 d’agost, apostarà de nou pel pop independent amb grans noms com les madrilenyes Charades, que presenten el disc La revolución solar,  Jordi Inspira -l’amo de l’emergent bar Vinil- o L’Esperit (el nou projecte de Mau de Les Aus). Altres actuacions ja confirmades a la plaça són les de The Beatis Band (els dobles dels Beatles) o la Derrumband, en la nit de tribut a Gato Pérez, durant la qual s’estrenarà una sardana amb música del Gato.
El promès Espai de la Rumba, en l’any que es commemoren 20 anys de la mort de Gato Pérez, no tindrà espai propi per manca de pressupost i compartirà escenari amb el folk a la plaça del Sol. La festa, però, també s’estreny el cinturó i una de les conseqüències, en aquest sentit, serà la manca de programació a la plaça Joanic.

Fotografia: Alba Yruela

, , , , , , , ,

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *