La Travessera de Gràcia es reformarà per guanyar 30 centímetres de vorera

p01f1Un pam i mig més de vorera. Això és el que guanyarà la Travessera de Gràcia un cop afronti una reforma que preveu ampliar uns 30 centímetres la vorera cantó muntanya en el tram comprès entre Torrent de l’Olla i el carrer Gran. Unes obres que podrien començar al setembre, i que  obligarien a tallar la Travessera al trànsit en aquest tram durant tres mesos. Per això, tot i estar d’acord amb la millora, els comerciants reclamen que les obres es facin per trams per minimitzar les pèrdues.
Voreres noves i, encara que sembli impossible, un xic més amples. No es podrà passejar com si fos el carrer Gran però sí una mica més còmodament en un dels carrers més transitats de la Vila. Així serà la nova Travessera un cop enllesteixi una reforma que els comerciants reclamen des de fa anys per al tram d’aquest carrer que és més estret, el que va des de Torrent de l’Olla a Gran de Gràcia. I així els ho va comunicar el Districte en una reunió el passat 23 de març. Una reforma que el Districte estudia tirar endavant després de Festa Major i que planteja dificultats pel que fa a la mobilitat en un dels carrers principals d’entrada a la Vila. Tot i mantenir oberts els carrers longitudinals que tallen amb la Travessera, s’haurien d’establir itineraris de mobilitat alternatius davant tres mesos d’obres, tal com apunten fonts municipals.

Comerciants amb l’ai al cor

Els botiguers afectats tenen por de les pèrdues econòmiques que suposarien tres mesos amb el carrer aixecat. I temen, a més, que les obres s’allarguin fins al desembre, cosa que suposaria renunciar també a la campanya de Nadal. Segons els botiguers, el Districte els ha garantit, però, que les obres no duraran més de tres mesos. Tot i així, els reclamen que els treballs es facin per trams –per intentar reduir al màxim les molèsties– i que es puguin frenar per Nadal en el cas que les obres s’haguessin de perllongar en el temps per causes majors.
“Només volem que les obres es facin el més ràpid possible, perquè aquesta reforma ens pot fer molt de mal en un moment on el comerç es troba en una situació molt delicada”, assegura Agustí Lapiedra, president de la Unió de Botiguers Travessera- Casc Antic. Tot i les pors inherents a qualsevol obra a la via pública que faci perillar la supervivència del comerç, gairebé la totalitat dels establiments afectats estan a favor de la reforma. Així ho constata una enquesta que va dur a terme la Federació d’Associacions de Comerciants i on tan sols un comerç del tram a reformar es va manifestar en contra de l’ampliació de voreres. Els comerciants portaven anys reclamant l’arranjament d’aquest carrer. Fins i tot l’Associació de Comerciants va dur a terme una campanya fa anys que va comptabilitzar fins a 200 forats a les voreres de la Travessera i dels quals van fer bandera per a reivindicar la renovació del carrer

, , , , ,

1 thought on “La Travessera de Gràcia es reformarà per guanyar 30 centímetres de vorera

  1. Quina bajanada! 30cms és l’espai que necessiten els pals que segurament hi posaràn i aconseguiran que sigui més incòmode per tothom: vianants i automòbils.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *