PSC i ERC fan una pinça contra ICV per frenar ara la reforma del Park Güell

guellCoses de la política. PSC i ERC han unit forces aquesta setmana a l’Ajuntament de Barcelona en dues reformes que tenen a veure amb Gràcia: Park Güell i Tres Turons, malgrat que això signifiqui un arraconament de les voluntats d’ICV sobretot en els canvi a l’espai monumental de Gaudí. La cinquena tinent d’alcalde i regidora de Medi Ambient de l’Ajuntament de Barcelona, Imma Mayol, va anunciar per sorpresa dimecres a la comissió de sostenibilitat el fre a la reforma per pactar abans les condicions amb la resta de grups.

Quan el desembre de 2009 el ple del districte de Gràcia, amb els vots de CiU, ERC i PP va instar a reelaborar la polèmica proposta de tancament perimetral del parc amb un sistema de torns, l’equip de govern format per PSC i ICV-EUiA es va afanyar a treure validesa a l’acord i van apuntar que simplement prendrien nota de la resolució (vegeu L’Independent núm. 322). Quatre mesos després i quan els veïns esperaven fa tres setmanes una reunió amb Mayol per conèixer el nou sistema de control, ara l’Ajuntament ha decidit que “abans es parlarà amb els diferents grups per buscar el consens”. Fonts municipals van interpretar aquest canvi sobtat a un canvi de cromos del PSC amb Esquerra, que dijous va votar a la comissió d’urbanisme a favor de l’aprovació provisional de la modificació del Pla General Metropolità en l’àmbit dels Tres Turons.

El regidor del districte de Gràcia, Guillem Espriu(PSC), va fer bona aquesta tesi en una conversa amb aquest diari als passadissos de la comissió apuntant que la proposta de reforma dels accessos al Park Güell havia tingut i continuava tenint “uns costos” polítics i veïnals “quan hi ha altres temes a sobre la taula” i que, en aquest context, valia més la pena “guanyar temps” per aconseguir que l’equip de govern tingui una majoria més àmplia a l’hora de tirar endavant els canvis a l’espai monumental.

, , , ,

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *