Suma d’almoines per reformar la residència de gent gran de les Germanetes dels Pobres

_DSC1083Temps de canvis a les institucions religioses gracienques. Si fa uns dies els històrics Tallers Natzaret de la parròquia de Sant Miquel dels Sants engegaven la seva particular renovació, ara i a una escala força més gran, arriba el torn a l’asil per a persones grans amb pocs recursos de les Germanetes dels Pobres, que impulsa un macroprojecte de renovació. L’objectiu de la reforma és guanyar més espai per a places assistencials i millorar l’estat de les instal.lacions.El precari estat de conservació de l’asil per a gent gran de les Germanetes del Pobres, a la confluència entre Torrent de l’Olla i Sant Salvador, ha obligat la congregació a impulsar una reforma integral que, a més de rentar la cara a l’edifici, servirà per guanyar uns quants metres de residència a la part del jardí i per restaurar la capella que queda al mig de la construcció, tal i com ja va aprovar el consell plenari del Districte el 5 de maig de l’any passat.
Es tracta d’un edifici construït a finals del segle XIX per l’arquitecte August Font i Carreras, que s’articula en una planta en forma d’u, els braços llargs de la qual inclouen un jardí obert a l’entrada principal. Les ales encarades al jardí s’hi aboquen mitjançant voltes de maó d’arc rebaixat sobre pilars de ferro colat. En total, la superfície de la parcel·la es de 7.997, 15 metres quadrats i l’objectiu de la reforma és ampliar els dos braços per tal de deixar la part principal en forma d’hac, mantenint la resta de l’edifici i enderrocant les construccions auxiliars llevat de la casa del mossèn. El conjunt de la construcció es troba inclòs en el catàleg de patrimoni de l’Ajuntament amb un nivell de protecció C, cosa que obliga a conservar-ne la volumetria original, el pati enjardinats, els elements ornamentals i a restaurar les façanes. Les places totals assistencials seran 62 i 22 per la comunitat religiosa. A més, es preveu una planta subterrània per a aparcament i serveis.
En aquests moments les màquines excavadors ja treballen al jardí de l’asil, que està completament buit i on, fins i tot un cartell informa que no es recollirà roba fins que no hagin finalitzat els treballs. El projecte es finança amb la caritat i, des de fa uns dies, ja s’han començat a distribuir una maons simbòlics de paper que es compren a comerços veïns i a les mateixes Germanetes a un preu de dos euros per contribuir al projecte de reforma.

, , , , , , ,

1 thought on “Suma d’almoines per reformar la residència de gent gran de les Germanetes dels Pobres

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *