L’antic institut Gal·la Placídia acollirà cursos de l’Escola Oficial d’Idiomes

_DSC1534L’institut Gal.la Placídia ja no obrirà les seves portes el curs que ve. És un dels afectats per la reducció de línies de batxillerat que ha plantejat el Consorci d’Educació de Barcelona i, a partir del setembre, les instal.lacions de l’avinguda Príncep d’Astúries 23-27 allotjaran la delegació número tres de l’Escola Oficial d’Idiomes (EOI), la de Sant Gervasi i Gràcia, que fins al moment feia servir les aules de l’institut Montserrat, cosa que limitava la seva oferta de cursos a la tarda per la coincidència amb les classes ordinàries.

La delegació número tres de l’EOI es va ubicar el curs 2003-2004 de forma provisional a les aules del Montserrat, però aquest interval que havia de ser molt breu s’haurà allargat, finalment, durant set anys. Ara, el fi d’etapa de l’institut Gal·la Placídia, que deixarà les instal·lacions buides a finals d’aquest mes, permet el canvi d’emplaçament i previsiblement un increment de l’oferta de cursos d’anglès i alemany que, segurament no el primer curs però sí de cara al futur, podrien oferir-se també en horari de matí.
L’edifici -d’una planta subterrània més cinc-, però, continuarà acollint l’escola d’adults Rius i Taulet que fins al moment feia servir una de les plantes per a la seva activitat, però que de cara a l’inici del nou curs tam-bé guanyarà més espai. De moment, ja hi ha hagut un primer contacte entre les direccions dels dos centres i el Consorci d’Educació de Barcelona i es preveu que, a curt termini, es puguin delimitar les aules i els espais concrets que podrà fer servir cadascun dels centres.
D’altra banda, el Consorci de Normalització Lingüística que també feia servir les aules del Gal·la Placídia per a cursos de català -té uns 1.600 alumnes cada any en aquestes instal·lacions-, mantindrà les mateixes aules, tot i que no guanyarà més espais, com s’havia estudiat en primera instància

, , , , ,

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *