Tanca la galeria d’alimentació del Coll i el mercat de Lesseps ja és l’única opció

galeriaL’escassa oferta comercial del barri del Coll (vegeu l’Independent, 350) es veurà encara més afectada de manera imminent pel tancament de la galeria d’alimentació del carrer Móra d’Ebre, tot un referent de l’activitat econòmica que havia generat aquest barri a la dècada dels setanta i vuitanta, quan bona part de la vida al Coll girava en torn l’editorial Bruguera. L’any 1986, quan l’empresa va anar-se’n de Gràcia, va començar un procés de declivi del comerç local que obligarà encara més els veïns a baixar fins al mercat de Lesseps, a Verdi amb Travessera, per fer una compra similar.

L’únic establiment que resta obert dels 52 que abans hi havia és una polleria que regenta Marcela Palomares, una dona de 68 anys que ja pensa en la jubilació. Si finalment la seva filla no continua amb el negoci, la parada abaixarà la persiana i amb ella la galeria d’alimentació del barri del Coll, tot un símbol comercial del nord de Gràcia. De fet, a falta de mercat municipal, aquest espai havia estat l’única alternativa real a desplaçar-se fora de la zona per comprar productes bàsics. Els clients encara recorden la gentada que dia rere dia prenia el cafè al bar de la segona planta i feia cua a les botigues que, des dels anys noranta, han anat desapareixent. Però la galeria no compleix les normatives vigents –el sostre de totes dues plantes és massa baix- i això fa que ningú hi pugui obrir un nou negoci. Palomares assegura que tancarà definitivament aquest 2010, a tot estirar, després de la campanya de Nadal. Així culminarà un procés de degradació de l’oferta comercial del Coll que ha fet que molts veïns s’hagin habituat a agafar el cotxe i fer la compra a mercats d’altres barris o grans superfícies. L’edifici ja presenta símptomes d’abandonament i, fa tres anys, es van haver d’enderrocar les parades i els murs de la segona planta per l’acumulació de brossa que hi havia. Pel que fa a la planta baixa, gairebé està a les fosques, només il·luminada per la llum del mostrador de Palomares.

, , , , ,

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *