Els veïns de la plaça del Diamant, en peu de guerra contra el botellot i el soroll

_DSC1298El soroll és, sobretot les nits de cap de setmana, un problema endèmic a les places de Gràcia i la del Diamant ho viu ara amb més força. Des de l’any passat i cada cop amb més força, la situació a la zona s’està tornant “insostenible”, segons els veïns, i el botellot ja no és una pràctica exclusiva de les nits de dijous a dissabte, sinó que s’ha fet extensiva als dies laborables. Una sèrie de grans pancartes amb el lema Volem dormir pengen ja d’alguns balcons de la plaça i, aquesta setmana, els veïns han lliurat un comunicat amb més d’un centenar de signatures demanant solucions al Districte.

L’obertura de dos nous establiments de venda de menjar preparat, l’un de cuina japonesa i l’altre de cuina àrab, a la zona nord-est de la plaça ha accentuat, segons els veïns, els problemes nocturns a Diamant, ja que es tracta de locals que no disposen de taules perquè els clients puguin degustar els plats a l’interior i, per tant, contribueixen a acumular persones als bancs de la plaça. El Districte ja té constància del problema i, de fet, està ultimant el decret que va anunciar el regidor en l’últim ple i que servirà per regular l’horari d’aquest tipus d’establiments. La nova normativa, que hauria d’entrar en vigor abans de la Festa Major, pretén imitar el model que ja es va recollir en el pla d’usos de Ciutat Vella, obligar els establiments d’aquest tipus a tancar abans de les onze de la nit i evitar així que funcionin d’efecte crida per portar més gent a les places.
A Diamant la possibilitat de l’o­ber­tura d’un nou local de característiques similars al carrer de l’Or ha encès encara més els ànims dels veïns, farts de les trucades nocturnes a la Guàrdia Urbana i de la presència continuada d’una maneta de llauners a la plaça que abasteix de cervesa la gent dels bancs fins a altes hores de la matinada. Les pancartes són la prova més clara dels problemes de convivència.

, , , , , , , ,

2 thoughts on “Els veïns de la plaça del Diamant, en peu de guerra contra el botellot i el soroll

  1. És denigrant que en una societat que se’n diu del “benestar” s’hagi de reclamar un dret tan bàsic com és el del descans. Això és propi de societats malaltes, víctimes d’un sistema de valors inexistent que no respecta les persones.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *