La Festa Major dispara l’ús de seguretat privada als carrers

verdiEl vessant cívic de la Festa Major 2010 no només introduirà enguany la novetat d’una campanya específica sota el lema Respectem els guarniments en banderoles i gots compostables, tal com va explicar L’Independent la setmana passada, sinó que s’incrementarà amb una ampliació significativa de les mesures de seguretat. Dos espais de festa i set comissions de carrers, en resposta a la crida que es va fer per carta fa un mes des de la Fundació Festa Major, han respost afirmativament a l’oferta de seguretat privada nocturna per evitar les habituals bretolades que es produeixen a altes hores de la matinada contra els guarnits. Els dos espais protegits seran l’Oratori Sant Felip Neri i el carrer Igualada i els set carrers són Berga, Placeta Sant Miquel, Bruniquer, Joan Blanques de Baix, Joan Blanques de Dalt, Mozart i Verdi; els quatre primers carrers ja van fer algun experiment l’any passat i en el cas de Joan Blanques de Baix la mesura es remunta de manera combinada entre veïns i agents privats a l’any 2006. Segons el president de la Fundació, Ricard Estruch, la generalització de la proposta busca que els responsables dels carrers “no estiguin en tensió permanent” i “puguin dormir” des que es tanquen les activitats del dia fins que arriben els primers visitants de dia. Estruch afegeix que aquesta despesa no va més enllà “de 600 o 700 euros en total”. Els agents privats cobren, segons fonts dels carrers implicats consultades per aquest setmanari, uns 15 euros per hora. També cada carrer ha pogut disposar d’un servei a mida: Mozart i Verdi, per exemple, han preferit disposar de seguretat privada ja durant els dies previs a la festa.

, , , , ,

1 thought on “La Festa Major dispara l’ús de seguretat privada als carrers

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *