La fiscalia ja acumula tres mesos i mig de retard en la resolució del cas Store Cafè

DSC_0031La fiscalia té a sobre de la taula des de l’1 de juny un escrit del jutjat d’instrucció número 9 de Barcelona que li demana que mogui fitxa de manera definitiva en el cas Store Cafè, després que l’Ajuntament de Barcelona i dos dels encausats, l’exportaveu del PP, Albert Belón, i l’advocat Antoni Penalba, demanessin formalment l’arxivament de la causa un cop escoltats els últims testimonis.

La fiscal té ara mateix tres opcions per resoldre la llarguíssima primera fase del cas Store Cafè: una és demanar més proves, una altra és l’obertura de judici oral i la tercera és l’arxivament de la causa que des de l’abril de 2009 esquitxa funcionaris i dirigents polítics de Gràcia per un pressumpte cas de corrupció en l’atorgament d’una llicència d’activitat comercial a la Travessera de Dalt.

Prop de 18 mesos després que esclatés un cas que només la defensa ha volgut mediatitzar, el cansament s’ha fet evident en les parts encausades, que abans de l’estiu ja van instar a la jutge a tancar el procediment. Aquesta part va fer els deures amb diligència, després que fins i tot passessin per la Ciutat de la Justícia el president del districte, Ricard Martínez, i el president del PP, Alberto Fernández Díaz. Però l’allargament de la causa i el silenci de la fiscal -que si es decanta per l’arxivament serà secundada per la jutge- té altres implicacions més prosaiques: mentre la majoria dels encausats han seguit fent la seva vida laboral, l’únic que va dimitir dels seus càrrecs polítics i va passar a l’atur a l’espera que s’aclarís tot, el fins aleshores portaveu del PP a Gràcia, Albert Belón, veu com aquest novembre se li acaba l’atur. Amb el futur polític, malgrat sigui eximit de tota culpa, Belón ha apunta que “m’estic plantejant deixar la política i fins i tot Barcelona a canvi d’una oferta en el sector privat a Sitges”. Mentrestant, però, Belón segueix col·laborant en la secció local del PP de Gràcia.

, ,

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *