El PAD es quedarà a mig complir per la crisi i les dues campanyes electorals

padweb

El Districte ha sumat aquesta setmana amb les pilones (vegeu p.6) la quarta marxa enrere del mandat, després de les reformes fracassades de Palou, Park Güell i Sedeta. Encara falten set mesos perquè se celebrin eleccions municipals, però la crisi i l’inici d’una campanya electoral permanent d’ara i fins al maig ja permeten fer una llista de les propostes que han quedat aturades almenys fins a la propera legislatura.

El Pla d’Actuació del Districte 2008-2011 es va aprovar a empentes i rodolons, amb aportacions de l’oposició, i aquest mandat serà recordat per la inauguració de la plaça de les Dones del 36, les obres a la Violeta, l’estrena de la caserna de la Guàrdia Urbana, el pacte pels Tres Turons i la peça del 14A, el pàrquing de motos del carrer Gran o l’ampliació de l’Àrea Verda a la Salut. Tot eren promeses sobre paper que s’han complert.

Però la crisi, sobretot, ha deixat a mitges l’ambiciós projecte que s’havia impulsat des de l’equip de govern comandat pel socialista Guillem Espriu amb el suport d’ICV-EUiA. La proposta frustrada més dolorosa ha estat la no activació de la petició perquè la Vila es beneficiés de la llei de barris, perquè a Gràcia ja li havia tocat fa dos anys el barri del Coll. Això ha impedit també impulsar la revisió del PEMPRI de la Vila. Al nord del Districte, l’exemple més castigat per la crisi ha estat l’endarreriment dels tres blocs de promoció pública previstos en el pla Vallcarca, encara que els enderrocaments han estat ràpids.

Tot i que s’han posat en marxa els plans estratègics de cada barri, no hi ha hagut moviment en el pla d’equipaments ni en la reforma Pi i Margall. En l’apartat cultural, el pla estratègic de la música no s’ha implementat malgrat les peticions del sector i a les escoles no s’ha iniciat la reivindicada optativa sobre història de Gràcia.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *