Mossos i Guàrdia Urbana avisen el KGB que acabi amb el supermercat de droga

kgbwebL’operació policial conjunta de Mossos d’Esquadra i la Guàrdia Urbana que dijous passat va acabar amb sis detinguts i la incautació d’una forta quantitat de drogues sintètiques i en pols només és el principi d’una nova campanya de pressió perquè la discoteca KGB deixi de ser un “supermercat de la droga”, segons han admès alts càrrecs policials. “O reorienten el negoci o hauran de tancar”, apunten.

“Tothom portava de tot i en fortes quantitats, encara que hi havia gent inexperta que va reac­cionar tard i no van llançar el que portaven a terra per evitar-se mals majors”. D’aquesta manera tan gràfica descriu un agent la reacció de les gairebé dues-centes persones que van patir l’operatiu policial que la matinada de dijous a divendres va entrar a la discoteca KGB.

Eren les tres de la matinada quan els Mossos d’Esquadra i la Guàrdia Urbana van desplegar-se a l’interior de l’establiment, van fer encendre els llums i van fer aturar la música al discjòquei. La trentena d’agents sabien que sobretot els dijous, en les sessions de drum’n’bass, hi ha una concentració més gran de consumidors de substàncies estupefaents i per això van barrar el pas a qualsevol que volgués sortir de la sala i van començar a identificar tothom.

Anàlisi policial: mai s’havien trobat tanta droga en un local, des de ketamina en pols, MDMA, LSD, marihuana i haixix, i els clients eren majoritàriament de fora de Barcelona -fet que la investigació vincula a un efecte crida del KGB sobre els col·lectius consumidors de droga. La conclusió dels agents consultats remet a un debat obert per última vegada en l’últim ple del districte sobre la possibilitat de tornar a tancar la discoteca, un fet que ja es va produir el 2006 i que depèn en última instància de la gerència del districte de Gràcia.

L’any 2006 el KGB, l’històric local que ara fa 26 anys i que significa Kiosc General de Barcelona, va ser clausurat per soroll i incompliment d’horaris. En aquell moment, de manera extraoficial, propietaris i districte ja van pactar una reobertura que reorientés l’oferta dels dijous amb l’exitós Rumba Club, que es va acabar traslladant a la sala Apolo. De tota manera, el vessant de queixes per soroll ha estat tradicionalment la causa que veïns i administració han agafat per pressionar legalment l’establiment. L’ultima revolta veïnal es va fer present en el ple amb diferents intervencions que es queixaven de la gent que es queda a fora del local, en el jardinet de Legalitat 50.

2 thoughts on “Mossos i Guàrdia Urbana avisen el KGB que acabi amb el supermercat de droga

  1. Sóc una veïna de Legalitat 50, afectada pels sorolls i els aldarulls provocats per la gent que visita aquest local els dijous i caps de setmana. És indignant patir dia darrera dia el poc civisme i el poc respecte d’aquests grups cap al veïnat, però encara és pitjor la greu problemàtica que es viu a l’interior d’aquest local i que els nostres polítics són incapaços de solucionar. Voto pel tancament del KGB.

  2. Això passa a totes les discoteques

    Quanta hipocresia: per què no ho fan a altres discoteques?

    Volen informació sobre les grans zones d’oci de Catalunya on trobaran tones de drogues?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *