Gràcia homenatja els 18 graciencs afusellats pels fets de 1856 amb una placa al cementiri del Poblenou

Cementiris de Barcelona i el districte de Gràcia, en col·laboració amb el Taller d’Història de Gràcia, han organitzat avui un homenatge als 18 graciencs que van ser afusellats al 1856 per haver donat suport al govern progressista de Madrid.  L’acte -el desplegament d’una placa al cementiri de Poblenou- s’ha programat a les 11.30.

Al juliol del 1856, la Vila de Gràcia s’alçà en revolta en defensa del govern progressista de Madrid, i contra el coronel Ravell, que un any abans havia condemnat a mort el líder sindical Josep Barceló. Immediatament els graciencs li feren front aconseguint acorralar al coronel i sis treballadors més, que van acabar rendint-se. En la confusió i violència del moment, el coronel Ravell i els oficials van ser assasinats. El 28 de juliol van detenir a un grup de 17 treballadors de Gràcia, malgrat que els autors l’autoria dels assassinats no va ser mai establerta clarament. La sentència de mort havia de ser executada immediatament. I entre moments de gran tensió entre els militars i els amics i familiars dels acusats, van ser afusellats.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *