‘La muerte es lo de menos’ enceta la segona temporada d’Els dimarts a la Beckett

La-muerte-1La Sala Beckett endega aquesta nit la segona temporada d’Els dimarts a la Sala Beckett amb l’estrena de La muerte es lo de menos, l’última creació de la dramaturga d’origen uruguaià i establerta a Barcelona Denise Despeyroux. L’objectiu d’aquesta iniciativa és donar espai i ressò a aquelles propostes escèniques que, pel seu tarannà i enfocament, esdevenen peces atrevides, amb personalitat i risc. Entre d’altres, en aquest nou context han estrenat les seves peces els dramaturgs Pau Miró (Elèctrics), Victoria Szpunberg (El meu avi no va anar a Cuba) i Albert Mestres (Un altre Wittgenstein, si us plau o L’holocaust).

Del 2 al 23 de novembre, cada dimarts, la Sala Beckett presenta aquest text escrit i dirigit per Denise Despeyroux, en què l’humor àcid es combina amb l’acció i el constant gir d’exceptatives dins una trama de gènere fantàstic. L’obra té lloc als llimbs, on han de conviure un grup d’esperits que s’han enfrontar a possessions, bateigs en directe, invisibilitat selectiva o la transmigració d’ànimes vives a ànimes mortes, tot això amb el perill que el Vaticà suprimeixi en un futur pròxim l’existència dels llimbs i aquestes criatures no tinguin on anar. La mue rte es lo de menos forma part d’El díptico del Más Allá, on l’autora explora una dramatúrgia creada a partir de la contraposició entre el món dels vius i el món dels morts. La muerte es lo de menos es va estrenar el 2009 a la Sala Lagrada (Madrid) i ha estat programada el 2010 a la Sala Cuarta Pared (Madrid). També ha estat seleccionada per participar a la Mostra de Teatre de Barcelona al Teatre del Raval. El díptic el completa la peça La vida no lo es todo, estrenada el 2008 a Teatreneu Teatre.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *