Nou memorial de greuges a la plaça Lesseps 18 mesos després de la reforma

lessepsQuan es complien els primers deu mesos de vida de la nova Lesseps, els veïns van presentar el primer decàleg del que consideraven tares de disseny, ara que ja s’ha sobrepassat la barrera de l’any i mig, moltes de les queixes continuen latents i, a més, han guanyat en deteriorament. Les rajoles aixecades -o directament vacants-, els escocells buits i les clapes a la gespa són, però, només detalls al costat de la reivindicació d’una plaça més òptima per a la vida veïnal. Un nou document reclama ara afegir equipaments a la plaça.

L’Associació de Veïns i Comercinats de la Plaça Lesseps no perd l’esperança en fer de la nova plaça un autèntic “nucli de convivència”. Algunes de les propostes que han recollit en el nou document són petites reformes que, a parer dels principals usuaris de l’espai, suposarien un guany important com ara una pèrgola que protegeixi del sol l’amfiteatre o l’eliminació de tots els graonets ocults. Però, aquest cop, la crítica aixeca més la mirada i es planteja també canvis integrals d’ús de l’espai. Els veïns reivindiquen un estudi per corregir la inclinació de la plaça, un cop enllestides les obres de la Línia 9, o la incorporació d’una zona infantil al costat de les pistes de petanca i d’un nou equipament municipal que combini usos esportius i cívics. La seva proposta és habilitar aquest nou espai als baixos dels tres edificis annexos a l’església dels Josepets, ja al districte de Sant Gervasi i en terreny qualificat com a equipament. Aquesta reforma afectaria una ala de l’església, un local municipal sense ús i un bar.

El regidor del Districte, Guillem Espriu ja ha anunciat un trobada amb els veïns, encara molestos per la no inclusió de les seves propostes als debats del pla estratègic. Des del Districte apunten, però, que moltes de les queixes són fruit del deteriorament i depenen de l’àrea de Medi Ambient i que un altre gran gruix de greuges fa referència a qüestions de convivència, un punt que segons el regidor, tot i ser “un problema a abordar”, demostra que “la plaça està normalitzant el seu ús”. Quant a la reflexió més integral, el Districte aplaça el debat fins a la finalització de les obres del metro.

3 thoughts on “Nou memorial de greuges a la plaça Lesseps 18 mesos després de la reforma

  1. Així que de la Plaça Lesseps es faci un ús incívic i que només serveixi de pas per als turistes del P. Güell el Sr. Regidor ho entèn com que “s’està normalitzant l’ús”?

  2. Si el Regidor no sap dir altra cosa que la solució de les queixes depenen de Medi Ambient, es que no ha comprès encar que vo dir ser REGIDOR. Son les excuses de sempre sobre uns problemes sense resoldre plantejats des de l’inici per l’Associació de Veïns, ja fa més de 18 mesos. Anem malament.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *