La rumba catalana sonarà a Buenos Aires en un homenatge a Gato Pérez

Estrellas De Gracia Dos RiusEl cèlebre músic argentí, descobridor de la rumba catalana als carrers de Gràcia l’agost de 1977, rebrà un homenatge de Catalunya al seu país natal amb motiu del vintè aniversari de la seva mort. Del 9 al 12 de desembre, Buenos Aires viurà el primer Festival de Rumba Catalana, organitzat per la delegació del govern de Catalunya a Argentina, amb l’objectiu d’internacionalitzar aquest estil musical i donar a conèixer la figura i l’obra de Xavier Patricio Pérez.

El Festival de Rumba Catalana a Buenos Aires se celebrarà a diversos escenaris de la capital argentina durant quatre dies i contempla tot un programa que pretén ser un homenatge en el seu país natal a un dels pares d’aquest gènere musical, l’any en què es commemora el vintè aniversari de la seva mort. El certamen contempla tallers de rumba, la projecció del documental El gran Gato, del director Ventura Pons, l’exposició gràfica Gato Pérez. El poeta de la rumba catalana, una retrospectiva de la seva carrera musical, i dos grans concerts a l’aire lliure de les bandes AI Ai Ai, Papawa i Derrumband. Precisament els tallers estaran impartits pels músics d’aquests grups catalans, entre ells el gracienc David Torras, component dels Ai Ai Ai.
L’exposició arrenca en 1951, any del naixement de l’artista, i explica les seves primeres passes en el món de la música, el seu viatge a terres catalanes i la formació de la primeres bandes. La restrospectiva recorre la discografia de Gato Pérez, des de Carabruta (1978) fins a Fenicia (1990), el darrer treball oficial del músic. El festival està organitzat conjuntament amb el govern local -emmarcat dins del programa Buenos Aires celebra- i amb el Casal de Catalunya de Buenos Aires, i compta amb el suport de l’Institut Ramon Llull i de Foment de la Rumba Catalana.

1 thought on “La rumba catalana sonarà a Buenos Aires en un homenatge a Gato Pérez

  1. nois els unics que em tocat amb el GATO PEREZ de tots els que anem, sóm el pép lladó i jó. per aixó anem amb tant de gust , ala terra del GATO…. encara que allá no el coneix ningú, deixarem el seu nóm ben alt……

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *