Crisi a Sant Medir per la dimissió del president a una setmana de la diada

Foto: J. M. Contel

Relleu tumultuós a la federació de colles de Sant Medir. Per segona vegada en deu anys, el canvi de presidència d’una de les entitats més importants de Gràcia s’ha precipitat per discussions internes que s’han concretat amb la dimissió irrevocable del president, Jordi Melgarejo, tres anys després d’assumir el càrrec.

“He presentat la dimissió, és una decisió meva i passat Sant Medir es convocaran eleccions a la junta”. Així de clar parlava Jordi Melgarejo a l’Independent poques hores abans de viure possiblement la seva última assemblea de la federació, ahir mateix, a la seu de l’entitat. La dimissió del president és la conseqüència directa del fort debat que es va viure dijous de la setmana passada a l’assemblea de Sant Medir de la Bordeta, on hi van assistir una cinquantena de representants de les colles i en la qual Melgarejo ja va anunciar la seva intenció de plegar. Només dues colles, la Jovenívola i l’Agrupació Bonanova, van defensar la continuïtat del president. La resta d’intervencions, segons fonts presents a l’assemblea, van mostrarse partidàries que Melgarejo es mantingui en el càrrec fins al 3 de març. De motius n’hi ha per a tots els gustos, des de personals fins a econòmics, però Melgarejo defensa que això no ha de tacar la diada del 3 de març i que després parlarà obertament de tot. Melgarejo tancarà una etapa de tres anys al capdavant de la federació després dels vuit anys d’Isabel Sanagustín, que ja va rellevar Ricard Pinet amb una certa polèmica. Aquesta qüestió interna, no obstant, no impedirà que Sant Medir se celebri de manera multitudinària. Enguany la novetat és les recomanacions que ha fet l’Ajuntament de Sant Cugat per als actes a l’ermita després que Collserola hagi estat declarat parc natural.
La prèvia de la festa ja es va viure diumenge passat amb el pregó de Pep Fornés a la plaça de la Vila, on va llegir un decàleg de bones pràctiques
en la recollida i llançament de caramels.

5 thoughts on “Crisi a Sant Medir per la dimissió del president a una setmana de la diada

 1. Poca veritat i massa mentida. Sensacionalistes al màxim i informats al mínim. Grans recursos d’un diari seriós,no? Què trist publicar notícies així.

 2. No acostumem a contestar aquesta mena de mails que es desacrediten per si sols però aquest cop farem una excepció: hem estat al màxim de respectuosos en l’elaboració d’aquesta informació parlant amb totes les parts i no volent fer sang amb moltes dades que preferim, de moment, que quedin en privat i que els protagonistes d’aquesta història han esbombat per facebook, per telèfon o de viva veu. Hem explicat el fet i punt. I sí, som un diari seriós. Preferiu que no publiquem aquestes notícies? Per què sempre la solució és matar el missatger?

  Atentament,

  Albert Balanzà
  Director

 3. 1er.- “Crisi a Sant Medir”, Crisi = Moment decisiu de conseqüencies importants; Inici d’una transformació; Desequilibri entre diversos factors econòmics. Jo crec que Sant Medir no està en crisi, donat que la Festa la celebrarem com sempre i si cal, millor, malgrat la SI “crisi econòmica” i sigui qui sigui el president de la Federació. 2on.- Relleu tumultuós? quin relleu tumultuós o cal que també detalli el significat de “tumultuós”. Tot ha estat amb la màxima correcció estatutària i el que els mateixos fixen. I així podriem continuar amb l’anàlisi de l’article d’Albert Balanzà al darrer L’independent de Gràcia. Crec cal que, després de la nostra Dolça Festa i en benefici de la mateixa, s’expliqui amb pels i senyals si cal, els esdeveniments de temps ja, que l’expresident i sols ell, ha provocat, demorant inclós aquesta “irrevocable dimissió” només faltaria.

 4. Potser seria bo que el President dones la cara i expliques la seva versió. Si, com dieu ,tothom en parla , el President podria haver parlat clar i acabar amb tots aquests rumors, que tan sols fan mal a la Festa i a la Federació.
  I potser si haguessiu posat les dades sobre la taula,s’haguessin acabat les especulacions. Trobo que la bola s’esta fent massa gran i ningú fa res per aturar-la.

 5. L’any 2000 vaig agafar la presidència de la Federació, amb un procès electoral precedit d’una mica de tensió peró totalment normal. Es va fer en el mes de juny un cop finalitzada la festa. Des d’aleshores, cosetes, potser sí, però mai no hi ha hagut cap problema, ni en la primera junta ni en la que va durar fins el 2008. Per tant, no ho posem tot dins de la mateixa olla!!.

  Estic d’acord amb el que diu en Jordi Acien, el president hagués hagut de donar la cara abans, no ara, que tan sols manquen 3 dies per la festa, sinó en el seu moment. Ara no hi hauria cap polèmica.
  VISCA ELS ROMEUS DE SANT MEDIR I LA FEDERACIÓ.

  SORTIREM COM CADA ANY PERQUÈ LA FESTA MÉS DOLÇA NO ESTÀ EN CRISIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *