Laia Ferrer: “Gràcia és un cotxe de Red Bull; qui hi treballa, hi creu”

Foto: Josep M. Contel

CLARA DARDER

La periodista Laia Ferrer reconeix que no s’esperava ser la pregonera de la Festa Major. La cara més jove de la Fórmula 1 a TV3 no amaga la seva il.lusió i avança que remarcarà que Gràcia “no és un barri sinó una Vila amb vida pròpia”. Fa mig any que no viu aquí perquè està buscant un pis de compra, però assegura que la seva marxa és circumstancial. Hi tornarà. Els seus pares i amics viuen a Gràcia i ella admet que la Vila “ho és tot” encara que va néixer i ha viscut a Barcelona molts anys.

Què significa per a tu ser pregonera de la Festa Major?
Em fa molta il.lusió primer perquè sóc de Gràcia de tota la vida, hi vaig sempre, he format part de les festes i sento el pregó cada any. Que aquesta vegada sigui jo qui el faci és un regal. Jo formo part de Gràcia, he nascut, hi he viscut i és part de la meva vida. És un honor, estic encantada.

T’ho esperaves?
La veritat és que no. És el primer pregó de la meva vida i la primera vegada que faré una cosa vinculada a tot un barri. No m’ho esperava. Quan em va trucar la regidora, vaig dir-li: “moltes gràcies”. No hi havia pensat mai en una cosa com aquesta.

Què t’han dit els teus pares?
A la meva mare sí que li he dit i està molt contenta, al pare no li he pogut dir perquè viatjo sovint i gairebé no els veig. Vindran a veure’l i segur que pensen: “La meva filla és gracienca i li demanen que faci el pregó”. Fantàstic.

Una noia com tu, professionalment internacional, li dirà al món on està Gràcia?
M’agradaria explicar-ho. A l’altra punta del món és complicat que situïn Gràcia, però sí que ho faig a tots els periodistes espanyols que conec. Els hi explico que sóc gracienca i que és una Vila singular. Els situo i diuen “què guai”.

Has pensat què diràs?
No desvetllaré res del pregó. No he tingut temps de seure per preparar-me’l però està clar que diré que Gràcia no és una barri, sinó una Vila. Diré que Gràcia és important i a veure si el món se n’adona i se n’assabenta qui som. A Barcelona tenim una Vila i és una vila independent que té vida pròpia; tenim una fet especial propi, la gent, els carrers. Per mi Gràcia ho és tot. He nascut a Barcelona, he viscut a Barcelona, però jo sóc de Gràcia. Les meves arrels les sento a Gràcia.

Com viuràs la festa?
Aquest any sí que podré viure-la. Ja fa tres que en puc. Col·laboro amb l’escenari que posen davant del Cercle, hi participaré en els musicals. Som un grup d’amics que quedem dos dies abans i ja sabem defensar les cançons.

Si poguessis comparar Gràcia amb un cotxe de Fòrmula 1…
Amb un Red Bull. En aquesta marca pensen en les coses noves, la gent jove, que treballa per allò que creu, com a la nostra Vila i els seus veïns. Aquesta és la seva filosofia, igual que a Gràcia.

Des de 1997 tenim el títol de Festa Tradicional d’Interès Nacional. Què en penses?
És una de les festes més conegudes que tenim a Catalunya. Jo que treballo als mitjans de comunicació, quan era amb en Cuní, sempre li donàvem un tracte especial. Crec que aquest títol ens el mereixem.

Què opines dels guarnits?
Crec que la competitivitat que hi ha entre carrers fa que cada vegada els decorats siguin millors. És un mèrit. Jo no he participat mai en l’elaboració d’un guarnit, no puc. Em passo 9 mesos fora durant l’any i això ho fa impossible.

Un desig?
Que la gent s’ho passi bé amb responsabilitat. Són unes festes molt maques i que ens estimem moltíssim i acabem sortint als mitjans per aldarulls que no volem. Crec que qui malmet els decorats es gent de fora que no saben el que costa realitzar tot allò que fem.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *