Un miler de persones van seguir el pregó de Laia Ferrer

La coincidència de l’inici de festes amb el cap de setmana està fent que aquest any els carrers de la Vila arribin als seus màxims de capacitat abans i tot del previst. Segons els càlculs municipals, unes 250.000 persones s’han passejat pels carrers guarnits entre la nit de diumenge i el matí de dimarts. Un miler de persones, sense anar més lluny, van omplir la plaça de la Vila de Gràcia per seguir en directe el pregó de la periodista de TV3 Laia Ferrer, molt marcat per les protestes, tant les de caire més social en el pregó alternatiu, com les -ja tradicionals- xiulades als polítics i a la mateixa pregonera a qui es va acusar la benevolència en punts del discurs com el que demanava que s’instal·lés un punt de Bicing al Coll per, acte seguit, exculpar l’actual equip de govern. Algunes de les ironies no li van acabar de funcionar a la pregonera, que va engegar el seu parlament explicant que “el món s’ha fet a imatge de Gràcia” i ho va provar amb fets com que a Londres tinguin una “espècie de Park Güell” o què a Nova York “volguessin copiar el carrer Gran amb la 5a avinguda”.

Després de fer un recorregut per alguns dels actius graciens per excel·lència, com ara la diversitat de la gastronomia o el fet de tenir un setmanari com L’Independent, i davant d’un públic amb un nivell d’exigència sonora que va anar de més a menys, Ferrer va fer una volta pels carrers que aquest any s’han guarnit per festa major i va intentar alguna broma sobre les noves ordenances municipals, com la del semi-nudisme, explicant que s’havia plantejat fer el pregó sense samarreta. Tampoc el record de l’alcalde Clos imitant Carlinhos Brown va funcionar com esperava en un pregó en el que Ferrer es va esforçar a recordar la seva vinculació amb diferents entitats gracienques, com ara El Cercle, on es va iniciar en el món del teatre (en papers masculins). Un pregó amb una forta apel·lació, doncs, als valors graciencs.

 

, , , ,

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *