Gràcia acull els primers bars regentat per xinesos

Tot i que a d’altres zones de Gràcia ja hi ha bars propietat de ciutadans xinesos, en els darrers mesos també s’han establert al centre de la Vila. Un d’ells és el que porten la Mei i en Dai, al carrer Bruniquer des de fa tres mesos. Els inicis no han estat fàcils: “La gent mirava sorpresa, però no entrava”. Superat el xoc inicial, “ara ja entren” explica la Mei, que trigarà temps en oblidar el seu primer dia darrera la barra: “Va començar a arribar gent i com que no els atenia perquè estava fent cafès al final hi havia molts clients fent cua i em vaig posar molt nerviosa”. Sort en va tenir del Vicenç. que va portar aquest bar durant 44 anys i que li va donar alguns consells bàsics, com ara atendre els clients mentre es feien els cafès o servir primer la barra que les taules. “En Vicenç ens ha ajudat moltíssim” explica aquesta jove xinesa, que es va embrancar en aquest projecte amb el seu company des­prés de veure un anunci per internet. “Buscàvem feina i no ens ho vam pensar dues vegades”. Tot i que acaba cansada perquè treballen més de catorze hores, no se’n arrepenteix: “No coneixíem el barri i ens agrada molt perquè tenim uns clients molt macos”. En Dai ho corrabora: “Els clients ens ajuden, ens han tractat molt bé”. Sí que reconeix que el primer mes va ser esgotador: “Ara ja estem millor, però les primeres setmanes acabàvem cansats físicament i piscològica”. En Dai ha constatat diferents coses des que va aterrar a la Vila. La primera és que els catalanoparlants no són una reserva índia en aquest indret de la ciutat: “Gràcia és un barri català i em costa entendre la gent”. L’està ajudant un avi, que des del primer dia sempre li demana un vodka amb taronja sense passar-se a la llengua de Cervantes. Tampoc sabia que la gent demanava tant tipus de cafès diferents.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *