Jordi Cristòfol: “La Travessera de Gràcia ha de ser peatonal”

Jordi Cristòfol, David Rodríguez i Rafa Carré encapçalen des de fa un mes l’Associació de Comerciants de Travessera de Gràcia. A l’espera que Cristòfol ocupi el càrrec de president en substitució d’Agustí Lapiedra, l’Independent entrevista els dos primers perquè ens expliquin els objectius que s’han marcat per als propers anys.

La regidora Maite Fandos aposta per tancar la Travessera de Gràcia els dissabtes. En quin punt es troba aquesta qüestió?
J.C: “Volen fer una prova pilot per determinar quan endegar el tancament, nosaltres volem que sigui una realitat a curt plaç perquè és un carrer molt agressiu i no és una artèria imprescindible”.
D.R: “No en sabem res de moment, no se sap quan es començarà a aplicar.

Amb les obres per eixamplar les voreres ja es va tancar. Quina valoració en feia la gent?
J.C: “La Travessera ha de ser com el carrer Astúries, els comerciants d’allà estan encantats perquè han vist incrementar el nombre de clients i això que era un carrer molt transitat. Hi ha un paral·lelisme evident entre els dos carrers”.
D.R: “Vianants i comerciants van valorar molt positivament que es tanques durant els tres mesos que van durar les obres per eixamplar les voreres. Per comprar has de tenir tranquil·litat”.
Com pot competir comercialment Gràcia amb el casc antic de Barcelona?
D.R: “Cal peatonalitzar les zones de comerça com passa al Portal de l’Àngel, on dóna gust passejar, perquè Gràcia ho té tot per ser un centre comercial. Hi ha botigues de tota mena i només falta que el ciutadà hi pugui passejar amb comoditat i tranquil·litat”.
J.C: “No ens falta de res, però cal reorganitzar el sentit dels carrers, que els cotxes passin per sota de Travessera, per carrers alternatius on no hi ha comerços. A la Travessera s’hauria de limitar l’entrada als vehicles de càrrega i descàrrega. Cal un bon pla urbanístic perquè no s’ha planificat de la millor manera”.

Si es tanca la Travessera els dissabtes, preveieu iniciatives per incentivar el comerç?
J.C: “Volem fer promocions i descomptes per potenciar el comerç”.
D.R: “Quan es tanqui farem activitats infantils, com ara tallers o xocolotades que ja fem per Nadal, per afavorir la presència de les famílies. Ara estem intentant convencer el pare Noel perquè vingui, encara que diu que li fa por pel trànsit que hi ha a Travessera. de Gràcia. Confiem que acabi venint.”

Compartiu amb el Districte que les pilones s’han de treure?
J.C: “Abans els cotxes aparcaven sobre la vorera i provocaven molèsties, però ara ja no passa això. Les pilones tenen avantatges i inconvenients, tot i que si el carrer és peatonal ja no calen”.
D.R: “Cal que un tècnic d’urbanisme en faci un estudi per avaluar-ne l’impacte, és important analitzar-ho bé”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *