Nova etapa policial: ofensiva contra el menjar caducat i patrulles mixtes

Set anys després de la Festa Major 2004 en què Mossos d’Esquadra i Guàrdia Urbana van patrullar conjuntament per primera vegada, la nova etapa de coordinació policial engegada per l’equip de govern de Xavier Trias ha decidit anar més enllà amb les patrulles mixtes. Els mossos ja posen multes de trànsit i la urbana ja fa tasques de seguretat ciudadana, però ara es vol reforçar el patrullatge compost per un agent de cada cos. Tot, en plena ofensiva contra el menjar caducat, que aquesta setmana ha doblat les quantitats incautades.

La comissió de seguretat de Gràcia va tenir dimarts com a temes estrella l’estrena de l’intendent de la Guàrdia Urbana, Joaquim Arandes, i l’ofensiva d’aquest cos a Gràcia contra el menjar caducat, que en una segona fase ha fet passar els 100 quilos incautats en sis comerços a 200 quilos en nou establiments (vuit a la Vila i un a Vallcarca). Lluny de concretar més la ubicació dels establiments afectats, els responsables policials han apuntat que “hi ha tres nacionalitats implicades” i que el problema se centra en el distribuïdor. “Alguns locals feia sis mesos que havien obert i tenien menjar caducat de dos anys”, han afegit. A preguntes de la consellera d’ERC, Alba Metge, sobre el possible tancament d’aquests comerços, el conseller de seguretat, Víctor Cullell, va aclarir que jurídicament no hi ha la possibilitat però que han volgut actuar “amb contundència per aturar això”. L’Institut municipal de Seguretat i Salubritat Alimentària ha obert expedients i, segons el Districte, cada botiga “tindrà una multa que no estarà per sota de 3.000 euros”.

Els Mossos d’Esquadra van explicar la concreció de l’augment de les patrulles conjuntes (un mateix operatiu però patrullatge separat) i les mixtes (un agent de cada cos en un mateix patrullatge), sobretot en el front comercial. Fins i tot compartiran cotxe policial.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *