La paràlisi de les obres de Via Augusta encén els comerciants

Els comerciants que pateixen la reforma de Via Augusta han posat el crit al cel. Després de mesos patint els inconvenients que implica tenir obres davant del comerç, ara l’ajuntament els ha informat que la reforma es demorarà fins a la primavera. Ho va fer en una reunió celebrada a la seu del Districte dilluns a instància dels botiguers, que volien saber perquè des de fa dos mesos hi ha molts menys operaris.

La reunió va ser tan tensa que fins i tot alguns comerciants van marxar abans que s’acabés. Un d’ells va ser Alfonso Pfeiffer, de Maite Libros, que assegura que s’estan plantejant realitzar alguna acció, com ara tallar el trànsit, per denunciar la situació que viuen: “A l’última reunió ens van assegurar que el tram de la Via Augusta estaria acabat al juny i la Gal.la Placídia al novembre, però ja vèiem que no seria així perquè les darreres setmanes no hi ha operaris treballant, només algun vigilant i poca cosa més”. La demora en la finalització de les obres obeeix, segons els van explicar els representants municipals, als problemes interns que viu Gisa, l’empresa pública encarregada de l’obra, que acaba d’anunciar un segon ERO que afectarà 95 treballadors, el 42% de la plantilla, que està formada per 222 persones. Els talls puntuals de carrer que han viscut aquesta setmana com a conseqüència de les obres a la nova seu del Col.legi d’Economistes han provocat que el malestar augmenti. “Vam demanar un pas que unís la part sud amb la nord, però només han deixat obert l’accés al pàrquing municipal” denuncia Pfeiffer, que afegeix que “el servei de recollida d’escombraries no funciona cada dia i els contenidors semblen un abocador de la brossa acumulada que hi ha”. L’enuig creixent dels botiguers ha provocat que l’ajuntament hagi convocat una nova reunió per dijous vinent amb l’objectiu de rebaixar la tensió i que es vegin més operaris treballant en les obres els darrers dies. Sigui com sigui, els afectats demanen simplement que es compleixin els terminis pactats per fer front a la davallada d’ingressos que pateixen des de l’inici de les obres i recorden que fa només un mes des del departament de Territori i Sostenibilitat se’ls va dir que les obres continuaven amb els plaços previstos.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *