El Districte estudia altres usos al 2014 per als locals de guarnit de Festa Major

Només ha estat una conversa entre el president de la Fundació Festa Major, Ricard Estruch, i la gerència del districte, però ha estat el primer pas després de molts anys de rumors: el 2014 el Districte estudia destinar a altres usos els dos locals que cedeix perquè vuit carrers tinguin un espai per guarnir. La Fundació, que al setembre es traslladarà a l’Espai Albert Musons i deixarà les oficines d’Igualada 10, no veu clara la mesura.

La Fundació Festa Major va inaugurar l’1 de juliol passat, amb l’alcalde, Xavier Trias, i la regidora de Gràcia, Maite Fandos, la futura seu de l’Espai Albert Musons, que comparteix amb els Castellers de la Vila de Gràcia. Però així com els blaus hi tenen un espai d’assaig, el festers no hi han previst espai per fer i guardar guarnits, ja que aquest servei el fan els locals municipals en règim de cessió que hi ha a Travessera de Gràcia i Milà i Fontanals. També l’ara nova seu del carrer Alzina havia estat anteriorment un local per fer guarnits.

Després de l’alegria de la inauguració, però, hi ha un nou horitzó d’intranquil·litat per a la Fundació. Tot i que al maig es va renovar el conveni perquè els espais per a guarnits s’utilitzin el 2013, el Districte ha sondejat l’entitat perquè es prepari a mig termini per abandonar-los. “N’hem començat a parlar”, apunta el conseller tècnic, Miquel Àngel Raga. “Hi ha sis o set carrers que no tindrien futur”, respon Estruch. A Travessera de Gràcia hi guarneixen les comissions de Sant Miquel i Berga i a Milà i Fontanals, hi ha Puigmartí, Tordera, Camprodon, Llibertat, Fraternitat de baix i Plaça de la Vila. Estruch veu perill sobretot a Milà i Fontanals, on el Districte tenia en mandats anteriors la idea de fer una escola de música o adults. A Travessera, més petit, no hi ha edificació.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *