El jardí d’Encarnació, salvat de moment amb la retirada del projecte immobiliari

La plataforma veïnal Salvem el Jardí d’Encarnació ha aconseguit una treva en la seva lluita per conservar aquest oasi verd. Segons fonts de l’Ajuntament de Barcelona, l’empresa que havia de tirar endavant el projecte urbanístic al solar on fins el desembre de 2011 havia el convent de les Missioneres del Santíssim Sagrament, Volumetric, no començarà les obres. El següent pas pels veïns és garantir la salut del jardí, sobretot de les palmeres centenàries.

“Futura promoció de pisos de dos dormitoris i places d’aparcament, al carrer d’Encarnació al barri de Gràcia, a Barcelona. En breu sortirà a la venda i estarà tota la informació a la web”. Aquest és el mateix missatge que des del mes de gener apareix a la pàgina d’Internet de Volumetric, la immobiliària que va presentar a principis d’any un projecte pel solar que havia estat propietat de l’Arquebisbat des del 1900. Tot i que l’Ajuntament es va veure obligat a demanar a l’empresa -per la pressió dels veïns- alguns canvis en el projecte per tal de minimitzar l’impacte al jardí centenari, la proposta final ja tenia l’aprovació de l’administració. Però els veïns han sabut ara que l’empresa no tirarà endavant les obres, segons fonts de l’Ajuntament.

La plataforma veïnal, que des de fa més de deu mesos lliura una batalla perquè l’Ajuntament revisi la qualificació dels terrenys per tal de construir equipaments, està pendent de la salut del jardí, amb tres de les palmeres centenàries malaltes. Per això han engegat diverses gestions per tal de dur a terme el tractament necessari per salvar-les. També han sol·licitat una nova reunió amb el Districte.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *