La Coordinadora de Músics de Gràcia vol retornar de nou la música al carrer

Un any després de constituir-se, la Coordinadora de Músics de Gràcia (CMG), que va néixer sota l’impuls de la Plataforma d’Entitats Juvenils de Gràcia, es presenta en societat aquest dissabte amb una jam session i una mostra de colles de cultura popular a la plaça de la Virreina i un concert posterior a la plaça del Sol. L’objectiu, recuperar el carrer en constatar que la música ha quedat darrerament relegada a espais tancats amb la proliferació de diferents locals que ofereixen actuacions en directe.

La Coordinadora compta actualment amb 42 grups inscrits, amb estils que van del folk al hip-hop, i neix amb la finalitat de permetre que els mateixos músics gestionin l’activitat musical del barri, sense intermediaris. La CMG engega la seva activitat aquest dissabte amb l’actuació de La Magna Método + Rase, Rumb Al Bar i The Singermornings, tots tres participants en el projecte, a les deu de la nit a la plaça del Sol. Dani Vàzquez, membre de la coordinadora, explica que es tracta d’una “actuació per presentar-nos al veïnat, recuperant el carrer i prenent part de manera activa en el teixit associatiu de la Vila”. La CMG busca crear xarxa entre els diferents grups de música de Gràcia per combatre les necessitats que tenen com ara trobar llocs on poder assajar. Vàzquez fa una crida a totes les bandes que encara no formen part de la coordinadora a sumar-s’hi per “intercanviar coneixements independentment de quin sigui el seu estil”. La CMG espera que l’acte del dissabte posi les bases per retornar la música al carrer durant el proper any i que el Districte no posi pals a les rodes a l’hora de fer-ho possible. Crear una agenda estable de concerts a l’aire lliure és el leit-motive d’una coordinadora que es resigna a tocar en espais tancats.

6 thoughts on “La Coordinadora de Músics de Gràcia vol retornar de nou la música al carrer

 1. Em sembla fantàstic que els músics de Gràcia trobin feina, però no necessàriament a de ser a Gràcia. La majoria dels que treballem ens hem de desplaçar. Nomès ho dic pq la gent quei vivim a Gràcia no és que pretenguem viure com si fòssim a Collserola, però tampoc tenim pq aguantar unes condicions ambientals (acústiques i de pol·lució) que estan molt per sobre dels límits de seguretat de la salut. Així que els animo a que facin concerts al carrer per la zona de Pedralbes que allà tenen uns nivells de soroll ambiental inferior. I ho dic amb tots els meus respectes per la gent que es dedica a la música.

 2. Estimada Anna Martínez,
  Saps que hem de fer: Hem de crear un barri per anar a sopar (la gent haurà de deixar la zona a les 12 de la nit màxim), un altre barri (o un descampat gran) x qui vulgui fumar (pero compte amb aquest no sigui q facin massa fum ), un altre barri x anar de festa (aquest ben lluny , si poguessim fer-lo a los Monegros…), i puc continuar. Saps q pasa, q el barri és de tots, dels q estem acostumats i ho veïem com part de casa nostre, els q vàrem comprar un pis a plaça del Sol sabent on anavem i la gent q preferiría un barri dormitori. I ho dic amb tots els meus respectes per uns i altres. Tothom s’ha de guanyar la vida. Conviure.
  I moltes felicitats a la Coordinadora pq en els temps q còrren és una molt bona iniciativa x tothom 😀

 3. Ho has dit molt bé: conviure. I per conviure hi ha unes normes. La llibertat d’un acaba on comença la llibertat de l’altre.

 4. S’entén que amb aquesta iniciativa es vol millorar la cultura, i a la vegada el teixit social de gracia, es vol “fer barri”. No tindria molt de sentit anar a un altre barri, perdria la funció. La música es cultura. Qui no vol més cultura al seu propi barri? Potser algú en contra del creixement personal de les persones i del creixement social dels barris? Jo no veig en quin punt la coordinadora diu que es vol saltar les normes de convivència Anna. Una mica menys de prejudici caspós i entre tots ens entendrem. Si ressorgeix l’esperit juvenil i creatiu en aquest barri cada cop més turístic i desarrelat, serà el millor que li pot passar a nivell d’identitat a tots aquells veïns que avui parlen tant del dret a l’autodeterminació. En resum, crec que serà molt més constructiu baixar a escoltar quina música sona i compartir la vetllada amb els dames veïns que buscar les pessigolles sense cap sentit des de l’ordinador.

 5. Estic un poc fart d’aquests nous “graciencs” que es compren/lloguen una casa a la Vila perquè és un barri “chic”, bohemi i de moda. Es creuen que per pagar molt pel seu lloguer/compra de casa tenen més drets que la resta. Volen viure a un barri ple d’activitats d’oci però alhora viure com si estiguessin enmig del desert del Sàhara.

  Sento comunicar-los que la polució no és culpa del teixit associatiu gracienc, que els col·lectius es regeixen per les normes municipals que són iguals per tota la ciutat (tan a Gràcia com a qualsevol altre districte).

  Si s’han enganyat adquirint el seu habitatge a Gràcia, més val que no contribueixin més a aquest circ i no intentin canviar el barri.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *