L’Ajuntament atorga 669.000 euros per reformar Lluïsos i el Centre Moral

En el marc del programa per rehabilitar espais socioculturals, l’Institut de Cultura de Barcelona (ICUB) ha concedit 455.000 i 214.000 euros als Lluïsos i al Centre Moral respectivament per la reforma dels seus teatres en unes obres que afectaran els edificis en conjunt. La subvenció no cobreix les despeses totals de la intervenció i les dues entitats hauran d’aportar el doble de diners per tal de poder sufragar-la.

La junta de Lluïsos ha convocat una assemblea extraordinària el 5 de febrer per explicar tots els detalls del projecte als socis, però el seu president, Oriol Hosta, està convençut que l’avalaran: “No és un caprici, és una necessitat per rellançar l’entitat els propers cent anys”. Un dels inconvenients de les obres, que s’iniciaran el mes de juny i s’allargaran gairebé un any, és que menys el bàsquet, el tennis taula o el bàdminton, la resta d’activitats s’hauran de traslladar a un altre espai.

Hosta explica que l’objectiu és “llogar un espai per a l’agrupament, la coral o el teatre, però si no el trobem demanarem al Districte que ens cedeixi un equipament”. Pel que fa a la despesa total, els Lluïsos hauran d’aportar un milió d’euros més perquè l’edifici canviarà de fisonomia en un 80% per adequar-lo a la normativa. En aquest sentit, l’entitat demanarà un crèdit sense interessos de 200.000 euros a l’Institut Català de Finances i negociarà amb entitats financeres la resta de capital que necessita. La reforma del Centre Moral no afectarà el dia a dia de l’entitat, tot i que les obres inclouran una renovació a fons de l’edifici. Les obres també començaran al mes de juny, però en el seu cas s’acabaran a l’octubre i durant aquells mesos d’activitats se’n fan poques. El seu president, Carles Pablos, assenyala que enguany “hem avançat el tancament al 15 de juny i els campionats d’escacs i tennis taula de Festa Major els farem a Sant Felip Neri o a la Violeta”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *