La rambleta de Gal·la Placídia s’acaba i l’estació es taparà, a mig fer, al maig

La plaça Gal.la Placídia superarà el 17 de desembre una nova etapa en la seva llarga història recent de reformes amb el final de la urbanització de la nova rambleta i, tal com va avançar l’Independent la setmana passada, amb la retirada de la grua que ha assumit la part principal de l’obra del Col.legi d’Economistes. Però la plaça no s’estrenarà fins a la primavera, quan es taparà el gran forat de les obres d’ampliació de l’estació de FGC, que per raons de liquiditat es quedarà a mig fer.

La direcció d’infraestructures.cat (antiga GISA) i tècnics de BIMSA i del Districte de Gràcia s’han trobat aquest dimarts amb veïns i comerciants de Gal·la Placídia, en una nova reunió de la comissió activa des de fa més d’un any, per anunciar que dilluns que ve s’obrirà la part de la rambleta amb els parterres delimitats, a l’espera de les plantacions d’arbres a finals d’any, i el tancat actual es canviarà per un de baix i transparent, com a protecció respecte del trànsit.

Les obres, que han endarrerit la seva finalització prevista per al novembre pels problemes de drenatge a la punta de la rambleta que toca al carrer Sant Marc, seguiran almenys fins als mesos de maig-juny a la part central de la plaça. “Estem treballant per reprendre el ritme d’obres en aquest tram al gener o com a molt tard al febrer”, ha explicat un dels tècnics de la Generalitat. La ralentització fa referència als impagaments de l’empresa constructora CENSA-GPO amb els treballadors. Tal com s’ha fet amb altres places com Lesseps, però, la falta de diners ha obligat a reformular el projecte subterrani de l’estació, que es quedarà a mig fer i sense ampliar l’andana dels trens que van en direcció Barcelona. Mentrestant, també es mantindrà l’accés provisional que s’ha construït a la part sud de la plaça.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *