Ofensiva de la Guàrdia Urbana contra les barres exteriors de bars i bodegues

Nou maldecap per als bars. Els locals que han instal•lat una barra a l’exterior perquè els clients puguin fumar mentre consumeixen s’exposen a multes i al tancament si no ho prohibeixen. La Guàrdia Urbana ha començat a multar als seus propietaris, que asseguren que és l’única manera de pal.liar el descens de la facturació per la llei antitabac.

Un dels primers damnificats ha estat en Tano, que regenta la vermuteria del carrer Joan Blanques amb Bruniquer. La Guàrdia Urbana li ha imposat una multa de 300 euros per tenir clients a fora consumint: “Em pensava que primer m’avisarien, però em van sancionar directament” lamenta en Tano, que ja ha posat el cas en mans de la seva advocada. Els agents, que es van passar gairebé dues hores inspeccionant la bodega davant la sorpresa de la clientela, el van advertir que si tornen a veure clients consumint fora, la multa serà de 600 euros i el tercer cop, de 1300 euros amb expedient de tancament. La vermuteria té un cartell a la porta on s’informa que no es pot consumir fora, però en Tano entén que algun client ho faci “quan tanquem a les nou del vespre i no molestem a cap veí perquè davant tenim una escola”. Ara no deixen que ningú surti fora i ja comencen a notar les primeres baixes: “Hi ha clients que van a altres bars on encara ho permeten”. Un altre establiment afectat per l’ofensiva policial ha estat l’Oficina II, que directament ha tret la barra que tenia l’exterior per estalviar-se problemes. Mentrestant, la majoria de locals amb barres a l’exterior les mantenen per apaivagar el descens d’ingressos.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *