Festa Major planteja canviar el dia del pregó i uniformar horaris i guarnits

La Festa Major de Gràcia no començarà enguany el 14 d’agost a les set de la tarda sinó el 15 a les 12.30 hores, si prospera la proposta de nou reglament que la direcció de la Fundació ha posat a debat del patronat. Aquest és un dels canvis més revolucionaris previstos, però n’hi ha altres, en la línia d’uniformitzar horaris nocturns i de cap de setmana i a l’hora de disposar els guarnits.

La proposta de reglament, que ha elaborat el comitè de direcció que formen el president, Ricard Estruch, i sis persones més, es va lliurar el passat 20 de desembre en una reunió a la trentena de membres del patronat -on hi ha els representants dels carrers guarnits i una desena de personalitats. En el text, al qual ha tingut accés L’Independent, hi destaca sobretot la proposta de canvi de dia del pregó de Festa Major. “El temps ens ha fet veure que la celebració del pregó en la vigília de la Festa Major és un inconvenient per a la majoria de veïns i veïnes dels carrers i places, ja que aquelles hores són les més frenètiques en la construcció dels guarnits i els impedeix l’assistència al tret de sortida de la festa”, apunta.

Les quatre pàgines del document contenen altres requisits que suposen una forta uniformització de costums tant per als festers com per al públic. Per exemple: el muntatge dels guarnits haurà d’estar enllestit entre les 8 i les 8.30 del matí del dia 15, aquest mateix dia no hi haurà altres activitats, a excepció de jocs de taula i mostres gastronòmiques, “perquè els visitants puguin passejar amb comoditat”, i els carrers hauran de pactar un dia per fer alhora el sopar de germanor.

També en el capítol d’estructura de guarnits hi ha requisits importants, com deixar una vorera lliure d’obstacles o que les entrades i sortides de carrer guarnit no ocupin “més del 50% de base i dos metres d’alçada”. L’objectiu és evitar els colls d’ampolla que es fan per l’afluència de visitants.
Finalment, sobre els sempre debatuts horaris, el nou reglament proposa que els concerts no comencin abans de les 23.30 hores i acabin, com sempre a les 2 de la matinada entre setmana i a les 3.30 en cap de setmana. Els concerts-vermut només es podran fer en cap de setmana.

1 thought on “Festa Major planteja canviar el dia del pregó i uniformar horaris i guarnits

  1. La Festa Major de Gràcia, mai ha començat el dia 14 a les 7 de la tarda. La Festa Major de Gràcia comença el 15 d’Agost de cada any. Seria bo canviar el dia del pregó, ja que així els carrers podràn ultimar els seus guarniments amb tranquilitat, sense l’allau de gent, produit per les informacions contradictòries de cada any anunciant l’inici de la Festa el dia 14 d’Agost.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *