L’esquerra independentista culmina l’acord per fer al Resolís la seu social

L’històric bar Resolís de la plaça del Raspall ha tornat a aixecar la persiana, després de servir les últimes tapes el passat 28 de març i poc després que aquest setmanari anunciés l’interès de l’esquerra independentista d’arribar a un acord amb el Joaquín -quaranta-cinc anys a la barra- per traspassar el local i transformar-lo en la nova Barraqueta, amb una part de bar i una altra d’ateneu independentista.

El nou Ateneu Independentista de la Vila de Gràcia La Barraqueta ja té nova seu social: carrer Tordera 28, l’adreça de Gràcia que més història arrossega sobre les espatlles, des dels primers gitanos que van veure aixecar la persiana del Resolís fa 150 anys fins al Gato Pérez, Moncho i el Pescaílla passant per les generacions de moderns i ara els independentistes.  Aquests últims, veïns i companys de classe dels gitanos més joves, van tancar divendres passat l’acord pel traspàs de la llicència de bar i un lloguer a quinze anys.

Més de cinquanta voluntaris treballen des de fa set dies per adequar l’espai “sense que es perdi l’essència del Resolís”, explica Jordi Collell, un dels responsables de la llarga negociació, que es va engegar al febrer. El projecte està ben definit: el bar estarà gestionat per una cooperativa i es conservarà com era, així com la part del fons on hi ha bótes de vi i magatzem. Els canvis sí que arribaran a la part de restaurant, perquè es convertirà en ateneu
per als socis, i el primer que hi haurà serà la llibreria La Sirga. No es perdrà la porta de vidre però sí -ja no hi és- la barra de pedra. Cap al fons s’habilitaran espais de reunions, inclosa la part d’habitacle que hi ha al primer pis. L’enorme cuina es quedarà com està, inclòs el forn de carbó.

La data d’obertura del màxim d’espai d’aquests més de 200 metres quadrats serà la revetlla de Sant Joan, amb un sopar popular. A les dues setmanes del mig de juliol hi haurà l’Escola Popular d’Estiu i cinema a la fresca. I a l’agost la CFP tornarà a fer festa alternativa a la plaça

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *