L’Hospital de l’Esperança tancarà a l’agost i els metges hi veuen un precedent perillós

Només dos anys després que el personal de l’Hospital de l’Esperança visqués la sacsejada més forta dels últims anys, amb un ERO sobre 194 persones finalment reconduït amb retallades de sou i vacances, el centre hospitalari torna a ser un focus d’imminent mobilització davant de l’anunci de la direcció de Parc Salut Mar de tancar aquest agost les tres plantes de serveis regulars. Només es mantindran actives les urgències, que ja es van salvar pels pèls, almenys de dia el 2011, i l’atenció en radiologia i radioteràpia.

Ningú que treballi a l’Hospital de l’Esperança pot estar tranquil perquè cada x temps el centre és un focus de nervis i tensions sobre un possible tancament: des que el 1993 es van traslladar els primers serveis a l’Hospital del Mar i el 2000 els veïns recollissin 2.000 signatures contra un globus sonda de desmantellament, els temors no s’han aturat. L’amenaça més forta va arribar el 2011 quan les retallades al pressupost sanitari van posar en perill el servei d’urgències i 194 llocs de treball. Finalment la mobilització professional i veïnal va frenar el pla, que es va reconduir amb el manteniment de les urgències només de dia de dilluns a diumenge, de 8 a 17 hores, i una renegociació de l’ERO que va afectar principalment 78 treballadors i després es va diluir en retallades col·lectives.

Ara han tornat els nervis i tornaran les mobilitzacions professionals i polítiques -la CUP ha fet córrer la brama aquesta setmana- perquè la direcció de Parc Salut Mar va anunciar ara fa deu dies, en una reunió de tràmit de Recursos Humans amb el comitè d’empresa, que l’Esperança tancarà per primer cop les tres plantes de serveis regulars i només mantindrà el servei diürn d’urgències i l’atenció en radioteràpia i radiologia. Dimecres a la tarda, a l’hospital no hi havia ni cartells reivindicatius ni mobilitzacions, però els treballadors confirmaven que han estat informats del tancament a l’agost i hi veuen un precedent perillós. La portaveu del comitè, Marta Ruiz (CCOO), ha qualificat l’anunci de “nou globus sonda” que té com a objectiu concret “tornar a tancar llits” i finalment traslladar tot el servei a l’Hospital del Mar o al Fòrum. “I això en un moment que els treballadors volen evitar retallades i sobretot perdre la feina”, diu.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *