B:SM no garanteix que els pàrquings privatitzats mantinguin els preus

DSC_2070El canvi de mans dels aparcaments públics de la ciutat, de B:SM a la nova societat gestora dels aparcaments municipals, BAMSA, s’està gestant amb una incògnita principal sobre la taula que encara no ha estat resolta: el manteniment dels preus. Els veïns ja han estat informats dels canvis a través de les juntes d’usuaris d’aparcaments però no ha aclarit aquest punt.

L’empresa municipal B:SM, concessionària dels tres aparcaments públics de Gràcia que l’Ajuntament vol privatitzar (plaça del Sol, Siracusa i Gal·la Placídia) ha informat els usuaris que el gestor privat respectarà “els drets i obligacions dels concessionaris continguts en el plec de condicions i el reglament”. És a dir, les condicions legals del servei que reben els usuaris de les 855 places dels aparcaments graciencs seran les mateixes d’ara. En canvi, B:SM no s’ha compromès a que les condicions comercials del servei (és a dir, els preus) es mantinguin en el futur.

B:SM ha donat la informació en les juntes generals d’usuaris dels aparcaments, les últimes setmanes. Com que l’assistència a les juntes és baixa, la immensa majoria dels usuaris se n’han assabentat quan han rebut l’acta de la reunió. Segons l’acta, la representant de B:SM, Joana López Perea, va donar explicacions a les juntes “com a resposta de les consultes dels assistents així com de les diverses comunicacions rebudes els darrers dies”.

Aquesta és la primera informació directa que reben els usuaris sobre el futur dels aparcaments. Fins ara, només n’havien tingut notícia a través dels mitjans de comunicació (vegeu L’Independent núm. 519), que van informar que l’Ajuntament compartirà amb un soci privat la gestió de quatre aparcaments públics de Gràcia i 22 més, tots del centre de la ciutat, en els pròxims 25 anys. Els quatre pàrquings graciencs són els tres esmentats més el dels Jardinets, ara gestionat per la societat privada Saba.

Les actes també recullen el neguit dels veïns que utilitzen els aparcaments, que demanen “que la nova societat gestora (que es dirà BAMSA) pugui mantenir els avantatges comercials que afecten els usuaris, i especialment la rebaixa del 50 per cent a les estades en la resta d’aparcaments de la xarxa”.

1 thought on “B:SM no garanteix que els pàrquings privatitzats mantinguin els preus

  1. L’ajuntament #Tries es ven el que dona beneficis, com son aquest aparcament de B:SM i els nous amos volen fer més negoci. El cas es treure més diners als ciutadans Vergonya!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *