Els comerciants no amaguen el seu malestar per la liberalització horària

20140619_182443La flexibilització horària que han pactat CiU i PP i que permetrà als comerços obrir els diumenges d’estiu per aprofitar la demanda turística no ha estat ben rebuda pels comerciants de Gràcia. L’acord estableix una zona turística que inclou la Vila i que s’allargarà fins a les sis de la tarda ampliant en dos caps de setmana (fins al 15 de setembre) més els dies amb llibertat horària.

El pacte ha rebut el vist-i-plau de la Fundació Barcelona Comerç, que representa els eixos comercials de la ciutat -també els dels barris- i fins i tot de la Confederació de Comerç de Catalunya (CCC) i Pimec Comerç, tradicionalment bel·ligerants amb la liberalització. No de la Federació d’Associacions de Comerciants de Gràcia. El seu president, Eduard Ampolla, deixa clar que “la flexibilització d’horaris perjudica el petit comerç”. El màxim representant dels comerciants de la Vila admet que ja s’ho esperaven i matisa que “si més no la mesura no implica barra lliure”. En qualsevol cas, Ampolla no amaga que l’acord tan sols beneficiarà els principals eixos turístics de la ciutat i de la Vila, com les botigues situades aprop del Park Güell. La valoració, en tot cas, la faran després de l’estiu un cop puguin analitzar les dades.

Tampoc silencia el seu malestar Victòria Ibars, presidenta de l’Associació de Comerciants de Verdi, que subratlla que “la majoria de botiguers del carrer estan en contra de la iniciativa perquè creuen que si la gent vol comprar ho pot fer els dissabtes”. Ibars opina que la liberalització horària “només afavorirà els grans comerços perquè més enllà de la setmana de Festa Major, els turistes van al centre de la ciutat”. La mesura aprovada, per tant, no farà que bona part de les botigues de Verdi no apugin la persiana els diumenges d’agost.

David Rodríguez, president de la Unió de Botiguers de la Travessera de Gràcia-Casc Antic, creu que la iniciativa només els beneficiarà si l’ajuntament “promociona els barris i aconsegueix que el turisme no es quedi només al casc antic de Barcelona”. Tot i que hi ha moltes botigues que fan rotacions per romandre oberts, Rodríguez posa èmfasi en que “després de Festa Major molts comerços tanquen perquè Gràcia es buida”. L’altre dubte és si compensa contractar empleats.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *